Fugelflecht
Image default
Electronica en Computers

Zo koop jij de juiste printer!

Een printer kopen kan lastig zijn als je er niet veel verstand van hebt. Er is erg veel keuze en welke printer past nu eigenlijk het beste bij jouw wensen? Printers komen in alle soorten en maten, van compact tot groot. Sommige printers kunnen heel snel printen en de andere is weer goed in het afdrukken van afbeeldingen. Nee, een printer kopen is zo gemakkelijk nog niet merk je al. Met dat in gedachten, is dit artikel voor jou opgesteld. Hierin vind je alles wat je moet weten voordat je een printer aanschaft. 

Een laser- of inkjetprinter? 

De eerste vraag die je jezelf moet stellen, is hoeveel en wat je van plan bent te gaan afdrukken. Inkjetprinters beslaan het grootste deel van de printermarkt omdat ze eigenlijk alles kunnen afdrukken, dit kan bijvoorbeeld ook wanneer je de HP Laserjet koopt. Maar gedrukte tekst van inkjetprinters is niet altijd zo scherp als die van een laserprinter. Meestal zijn ze langzamer en in sommige gevallen duurder in gebruikt. Laserprinters worden veel op kantoor gebruikt. Ze kunnen namelijk grote hoeveelheden tekst in een korte tijd afdrukken. Ze zijn betrouwbaar en hebben lagere kosten per pagina. Je hebt ook kleurenlaserprinters. Het vervangen van de kleurentoner is alleen wel erg duur, waardoor een laserprinter minder toegankelijk is voor thuisgebruik. 

Waarvoor wil je een printer aanschaffen? 

Inkjetprinters zijn in bijna alle gevallen het beste voor thuisgebruikers vanwege hun flexibiliteit. Wanneer je pagina’s gaat afdrukken, is een laserprinter het overwegen waard.

Iets om in gedachten te houden bij het maken van je beslissing, is dat er inkjetprinters zijn ingevoerd met hogere capaciteit inktpatronen, die de kosten per pagina verlagen. Bovendien zijn inkjetprinters de afgelopen jaren sneller geworden.

Speciale fotoprinter

Ga je een printer aanschaffen omdat je foto’s of huiswerkopdrachten met cirkeldiagrammen op papier wilt afdrukken? Overweeg dan een speciale fotoprinter. De kwaliteit hiervan is erg goed als je foto’s afdrukt. De benodigdheden zoals cartridges en papier zijn voor dit soort printers wel een stuk duurder en dat kan een nadeel zijn als je niet veel te besteden hebt. Overweeg dus alle opties voordat je een goede keuze kunt maken.