Fugelflecht
Image default
Electronica en Computers

Een teken tablet kopen: Waar moet je op letten?

Een teken tablet kopen: Waar moet je op letten?

Bij het kopen van een Tekentablet komt meer kijken als je denkt. Natuurlijk is het eerste waar je naar kijkt het formaat of de groote. Je wil immers compact kunnen werken omdat hij ook op het bureau moet passen, maar ook wil je genoeg ruimte hebben om te tekenen. Daarnaast kijk je ook naar de mogelijkheden. Sommige software vraagt om een specifiek merk of model. Dit kun je ook andersom bekijken bij welke software ondersteund mijn tekentablet. Wat ook een belangrijk punt is dat is natuurlijk de pen of stylus. Soms wordt deze geleverd met verschillende opzetstukken, zodat je zowel dik als dun kunt tekenen. sommige modellen ondersteunen het weer juist op de computer om de dikte aan te passen. Daarnaast is het soms ook mogelijk om verschillende andere pennen te kopen bij de webwinkel, winkel of fabrikant zelf. 

Als je hem veel gebruikt dan is het namelijk belangrijk dat hij ook fijn in de hand ligt. Daarnaast zijn er ook modellen die beschikken over een standaard. Naast liggend kun je hier dus ook staand mee tekenen. Het merk is op zich ook wel belangrijk als je ook andere accessoires wil gebruiken of als je gebruik maakt van specifieke software. Daarnaast zijn er ook modellen met een aantal handige knoppen of waar je met de handen kunt scrollen en inzoomen tijdens het tekenen.

Conclusie

Bij 5top geven we je natuurlijk al een aantal tips voor het kopen van een tekentablet. Hierbij is het niet alleen belangrijk dat hij fijn werkt, maar ook dat de programma’s een tekentablet ondersteunen. Sommige merken leveren ook hun eigen software mee. Hier kun je leren hoe een tekentablet werkt, maar natuurlijk kun je hier ook mee werken zonder dat je andere software hoeft te kopen. Het is wel echt een aanrader om voor een gerenommeerd merk te kiezen. De kwaliteit is daar stukke beter vaan en vaak kun je daar ook handige accessoires bij bestellen zoals een andere styluspen.