Fugelflecht
Image default
Sport

Voordelen van bedrukte sportkleding voor jeugdelftallen

Elke zaterdag of zondag ziet u vast wel veel jongeren met trainingspakken en andere sportkleding lopen van de plaatselijke sportclub. Voor veel zogenaamde selectie elftallen geldt dat het verplicht is om bepaalde kleding naar de club te dragen. Nu denkt u misschien waarom is dit eigenlijk zo. Waarom lopen veel jeugdelftallen nou in dezelfde bedrukte kleding en wat zijn de voordelen daarvan. Dit is het onderwerp wat centraal staat in deze blog.

Professionaliteit en ledenwerving

Veel clubs willen professioneel overkomen. Dit willen zij vooral met bepaalde selectie elftallen. Dit doen zij voor de senioren, maar ook voor de junioren. Een club wil een goede uitstraling naar voren laten komen en zo laten zien dat de club mooi is om voor te spelen. Dit brengt ons meteen bij het volgende en dat is dat andere jongeren of ouders ook denken dat het een mooie club is om bij aangesloten te zijn. Als een sportclub professioneel overkomt en er netjes uitziet is dat voor ouders vaak een positief punt om de kinderen lid te laten worden. Zo kan een vereniging dus ook meer leden verkrijgen.

Reclame

Een andere reden waarom steeds meer sportclubs kiezen om sportkleding te bedrukken is de reclame voor de sponsoren. Kleine verenigingen zijn zeer afhankelijk van de sponsoren en door de sponsoren op de trainingspakken te bedrukken zorgt u ervoor dat de sponsor ook iets terugkrijgt voor het geld dat wordt geïnvesteerd. Het is daarbij voor sponsoren zeer interessant, omdat veel jongeren en ouderen ook de kleding buiten het sporten om gebruiken.

Saamhorigheid

Dezelfde kleding dragen zorgt voor eenheid in een teamsport. Voor de wedstrijd gebruikt een team hetzelfde tenue en dit moet een team buiten het speelveld ook zijn. Daarbij komt kijken dat er op jonge leeftijd veel wordt gepest en dit heeft veel te maken met de uiterlijk van een kind. Niet elke ouder heeft het even breed en kan de nieuwste en mooiste kleding halen. Het is daarom belangrijk om op de sportclub dezelfde kleding te dragen om het pesten op uiterlijk te verminderen.

Sportkleding bedrukken?

Wilt u nu voor uw bedrijf of vereniging trainingspakken bedrukken? Dan is dat zeker mogelijk. Er zijn verschillende partijen die voor een goede kwaliteit een logo, website of andere bedrukking regelen. Over het algemeen zullen de kosten per kledingstuk minder worden als u meer besteld. Een tip is dus ook om meer kledingstukken te kopen dan u denkt nodig te hebben. Ga ook van te voren na welke maten u moet hebben. Voor de jeugd is het veelal wel hetzelfde, maar hoe ouder iemand wordt hoe meer maatverschillen er zullen komen. U kunt er ook voor kiezen om het logo te laten borduren op de trainingspakken. Borduren is in veel gevallen wel iets duurder, maar de kwaliteit is wel top te noemen.

 Het is verstandig om van te voren eerst een offerte op te vragen bij de aanbieder. Zo kunt u goed zien wat het gaat kosten en kunt u ook bij de mogelijke sponsoren dit aangeven zodat deze kostenpost wel in het budget past. Als u naar scherpe prijzen zoekt en een mooie kwaliteit, dan is het een aanrader om te kijken op hurricane.nl. Dit is een partij die veel soorten bedrijfskleding en sportkleding verkoopt waar u makkelijk en mooi uw logo op kan laten drukken.