Fugelflecht
Image default
Sport

Alles wat je moet weten over EMS fitness

Heb jij al kennis gemaakt met EMS fitness van StimaWELL? EMS, oftewel elektrische spierstimulatie, is een geweldig trainingsprogramma waarbij je op een eenvoudige manier je spieren sterker kan maken. Ook afvallen met EMS is zeer succesvol. En dit kan je gewoon vanuit huis doen, op een tijd die voor jou het beste uitkomt. Met EMS wordt je makkelijk fit zonder dat je hier iedere dag voor hoeft te trainen of vele uren moet spenderen in de sportschool. Wanneer je 2x per week een EMS training van 20 minuten volgt behaal je het ultieme resultaat.

Elektrische spierstimulatie, wat houdt dit in?

Om te lopen, te dansen, een kopje koffie te pakken, te stofzuigen, overal gebruiken we onze spieren voor. Bij iedere beweging die we maken spannen onze spieren zich aan om de beweging voor elkaar te krijgen. Spieren spannen zich aan door een elektrisch signaal vanuit de hersenen.

Met EMS krijgen de spieren een zelfde elektrisch signaal door om te gaan bewegen, maar dan niet vanuit de hersenen maar vanuit de EMS fitness machine. Maar hoe bereiken deze signalen onze spieren dan? Dat is eigenlijk best simpel. Via een stimulatiepak en bandelektroden welke je beide draagt tijdens de EMS training. In het stimulatiepak en de bandelektroden zijn elektroden verwerkt die worden aangestuurd door de EMS fitness machine. De elektroden stimuleren vervolgens alle belangrijke spiergroepen en ook de dieper gelegen spieren.

Makkelijke reguliere oefeningen tijdens de EMS training

De EMS fitness machine van StimaWELL bevat 70 verschillende trainingsprogramma’s. Kies zelf een training uit die jij lekker vindt en past bij jouw doel. Er zijn programma’s voor zowel beginners als gevorderden. Tijdens een training kan je je ook nog laten ondersteunen door één van de 40 instructievideo’s. Bij iedere training voer je verschillende reguliere oefeningen uit, waaronder squads en sit-ups. De oefeningen in combinatie met de elektrische stimulans zorgen ervoor dat je spieren in een rap tempo sterker worden en blijven. De frequentie van de elektrische signalen kan je zelf instellen op de EMS fitness machine. Als beginner kies je voor een lage frequentie. Naarmate je gevorderder wordt kan je gaan kiezen voor een hogere frequentie.  

Wil je nog iets meer weten over EMS of wil je gaan beginnen met EMS fitness? Kijk voor info of het huren van alle benodigdheden op de site van StimaWELL.

 

https://www.stimawell.com/nl-nl