Fugelflecht
Image default
Aanbiedingen

Beslissen over hardhouten vloeren

Houten vloeren zijn al eeuwenlang in huizen en gebouwen gebruikt. De belangrijkste redenen voor het gebruik ervan is dat hout duurzaam, aantrekkelijk en veelzijdig is. Als u een nieuwe vloer voor uw thuis of op kantoor wilt, zijn hier enkele tips om u te helpen bij het kiezen van de juiste stijl en het type hout dat u wilt. Bepaal het uiterlijk dat u wilt en het doel dat u wilt dienen.

 

Wat is het doel? 

Dit moet bepalen wat voor soort hout je zou moeten krijgen. Wil je parketvloer voor je keuken en badkamer, of een plankvloer in de familiekamer? Je wilt ook rekening houden met de patronen die je wilt dat de houten vloer te hebben, zoals antiek, modern, Bauhaus, Queen Anne, Beaux Arts en anderen.

 

Wat is de kosten? 

Houten vloeren is meestal redelijk goedkoop en kunnen worden gekocht in verschillende stijlen en prijsklassen. Parketvloer is meestal de duurste vanwege hun unieke graanpatronen. Andere soorten houten vloeren zoals tegel, vinyl, tapijt en linoleum zijn meestal minder duur. Linoleumvloeren kunnen worden geïnstalleerd met hechtende onderlaag die de kleverigheid van de vloer vermindert wanneer het wordt toegepast.

 

Vloerverwarming vs vloerverwarmingssystemen

De meeste mensen kiezen voor vloerverwarmingssystemen omdat het de vloer uniform verwarmt en minder duur is dan vloerverwarming. Een vloerverwarmingssysteem voegt in principe verwarmingsdraden onder de vloerplaten in om de vloerplaten gelijkmatig te verwarmen. Het is veel effectiever dan een systeem dat fans gebruikt om warmte te verdelen. Als u zich zorgen maakt over het energieverbruik, dan is dit systeem ideaal voor u omdat het minder energie verbruikt.

 

Is opgeknapt hout net zo goed als gefigureerd hout? 

Bij het kopen van een houten vloer voor uw huis, moet u altijd onthouden dat niet alle houten vloeren gelijk zijn gemaakt. Sommigen zijn echt oud en versleten terwijl sommige gloednieuw en in uitstekende vorm zijn. Om de beste vloerwaarde te krijgen, is het belangrijk om een gerenoveerde vloer te kopen. Een verfijnde vloer kopen van een gerenommeerd bedrijf betekent dat u kunt rusten dat de vloeren grondig zijn geïnspecteerd en hersteld met behulp van industriestandaarden.

 

Hoe weet ik welke hardhouten vloeren die ik nodig heb?

Er zijn veel manieren om te bepalen welk type houten vloeren je nodig hebt. U kunt beginnen met de kamer waar u de vloer wilt installeren. Als je eenmaal een stijl en maat voor je kamer hebt gekozen, heb je een beter idee van de look die je wilt voor je hardhouten vloeren.


Bent u op zoek naar houten vloeren? Overweeg het dan om eens een kijkje te nemen op de website van Bebo Parket. Zij bieden een breed assortiment verschillende soorten vloeren!

https://www.beboparket.nl/