Fugelflecht
Image default
Woning en Tuin

Huren of kopen?

Als je op zoek gaat naar een nieuwe woning, zal de eerste belangrijke knoop om door te hakken die zijn van de keuze tussen huren of kopen. Pas daarna kan je aan de eigenlijke zoektocht beginnen. Omdat beide zowel voor- als nadelen hebben, zal de keuze veel afhangen van jij persoonlijke en financiële situatie.

Waarom zou je een woning huren?

Je hoort vaak dat huren weggegooid geld is. Maand na maand betaal je een volgens het huurcontract vastgelegd bedrag aan de verhuurder, maar de woning wordt nooit jouw eigendom. Toch zijn er ook verschillende goede redenen te bedenken waarom huren wel een goed idee is. Als je tijdelijk een woning nodig hebt omwille van jouw werk- of gezinssituatie bijvoorbeeld is huren meestal een betere optie dan kopen. Je kan namelijk snel een eenvoudig terug opzeggen en verhuizen. Ook als je een negatieve BKR hebt, zal huren aan de orde van de dag zijn omdat je geen hypotheek zal kunnen afsluiten. Bagro Vastgoed heeft huurwoningen in Dinteloord die betaalbaar zijn.

Waarom zou je een woning kopen?

Een woning kopen, kan je het beste bekijken als een investering op lange termijn. Ieder stukje hypotheek dat je afbetaalt, betekent dat de woning telkens een stukje meer van jou is. Dit is dan ook de belangrijkste reden waarom veel mensen kopen boven huren verkiezen, als spaarboekje voor later. Omdat jij eigenaar bent van de woning heb je ook een grotere vrijheid. Verbouwen of veranderingen aanbrengen? Je hoeft hiervoor geen huisbaas meer om toestemming te vragen.

Een woning kopen kan je natuurlijk enkel als je er financieel gezond voorstaat en geen negatieve BKR hebt. In het laatste geval zal je geen hypotheek kunnen afsluiten en dus niet over voldoende financiële middelen beschikken. In de meeste gevallen zien we dat mensen zich eerst op de huurmarkt begeven om dan later over te stappen naar het kopen van een eigen woning. Bagro Vastgoed biedt een mooie waaier aan betaalbare, kwalitatieve en gunstige gelegen woningen die ook jou doen wegdromen. Jouw makelaar helpt je graag verder om de voor jou beste keuze te maken.