Fugelflecht
Image default
Woning en Tuin

Je raamdecoratie op maat

Het aankleden van je interieur is pas echt klaar als je ook je raamdecoratie compleet hebt. Dit heeft namelijk een enorme invloed op de sfeer in huis. Met raamdecoratie kun je de stijl in huis helemaal afmaken en een echt thuis gevoel creëren. Om je raamdecoratie mooi aan te laten sluiten op je interieur is het belangrijk dat je goed uitzoekt waar je naar op zoek bent. Het aanbod van raambekleding is erg groot en divers, er is dus keuze genoeg. Laat je raamdecoratie op maat maken voor het beste resultaat.

 

Tijdloze jaloezieën

Jaloezieën zijn erg diverse raamdecoratie, ze zijn beschikbaar in drie verschillende materialen en zijn echte sfeermakers in huis. Ze bestaan uit horizontale lamellen die je eenvoudig kunt kantelen waardoor je veel speling krijgt met je lichtinval en privacy. De drie verschillende materialen zijn hout, aluminium en pvc.

 

Houten jaloezieën zijn raamdecoratie die een natuurlijke en stoere uitstraling hebben. Ze worden gemaakt van lindehout of bamboe. Om je houten jaloezieën perfect aan te laten sluiten op je raam moeten je bamboe jaloezieën op maat gemaakt worden, dit geldt ook voor die van lindehout. De lamelbreedte is 50 mm wat zorgt voor een mooi en stevig jaloezie.

 

Net zoals die van hout, zijn aluminium jaloezieën op maat een prachtige toevoeging van je interieur. Deze hebben een luxe en strakke uitstraling en komen vaak voor in wat modernere woningen. De lamelbreedtes zijn 25 mm of 50 mm, je kunt deze dus helemaal samenstellen zoals je zelf wilt. Een groot voordeel van aluminium jaloezieën is dat deze vochtbestendig zijn en daarom erg populair in de keuken of badkamer.

 

Pvc jaloezieën zijn weer net wat anders, deze zit namelijk redelijk tussen de houten en aluminium jaloezieën in. Aan pvc jaloezieën kun je namelijk een houtnerf laten toevoegen, hierdoor creëer je een echte houtlook. Zo heb je dus een jaloezie met de uitstraling van hout maar de eigenschappen van pvc. Je jaloezie is vochtbestendig en is een stuk goedkoper dan echte houten jaloezieën.

 

Plisségordijnen voor een aangename sfeer

Plisségordijnen worden steeds populairder, ze zijn beschikbaar met een verduisterende en een lichtdoorlatende transparantie. Verduisterende plisségordijnen zijn vooral populair in de slaapkamer. Ze houden al het licht van buiten tegen waardoor jij kunt genieten van een goede nachtrust en donkere kamer. Niet alleen houden ze licht tegen, ook hebben ze een warmte werende functie. De honingraatstructuur zorgt voor een extra stilstaande laag lucht, dit wordt een isolerende laag dat je warmte buiten houdt.

Lichtdoorlatende plisségordijnen zijn erg populair in de woonkamer of op kantoor. Deze laten wel licht door, maar het is niet mogelijk om door deze stof heen te kijken. Ideaal voor je privacy. Plisségordijnen zijn te bedienen via het top down bottom up systeem, dit zorgt ervoor dat je enorm veel speling en vrijheid krijgt in het bedienen van je privacy en lichtinval.