Fugelflecht
Image default
Woning en Tuin

Het nut van kadaster grensreconstructie

Heb je net een perceel gekocht en weet je niet zeker waar de perceelsgrens ligt van jouw perceel? Dit is natuurlijk erg vervelend en dit kan zorgen voor ruzie met de buren. Veel mensen krijgen ruzie met de buren, omdat ze niet precies weten waar de perceelsgrens ligt. Vooral met het plaatsen van een hekwerk of een haag kan dit voorkomen, maar gelukkig is er een oplossing. Je kunt tegenwoordig makkelijk voor duidelijkheid zorgen en aantonen waar de perceelsgrens precies ligt. Kadaster grensreconstructie is hiervoor ideaal en zo krijg je precies te zien waar de perceelsgrens zit. Vaak is de perceelsgrens niet zichtbaar en moet je hiervoor een expert inschakelen. Wil jij weten hoe dit precies werkt? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Hoe werkt het precies?

Voordat je kunt beginnen met een grensreconstructie, moet je deze eerst nog aanvragen. Het aanvragen is behoorlijk makkelijk en je kunt dit bij verschillende aanbieders doen. In het verleden kon dit alleen bij het kadaster, maar tegenwoordig kan dit bij verschillende bedrijven. De situatie wordt op locatie door de landmeter ingeschat en de onderzoeksresultaten worden hier ook gecontroleerd. Deze worden gecontroleerd met de huidige situatie, zodat hier een duidelijk antwoord uit kan rollen. Daarna gaat de landmeter aan de slag en maakt de landmeter de erfgrenzen van het perceel zichtbaar. Dit doet de landmeter met herkenbare markeringen en dan wordt het perceel opnieuw ingemeten.

De kosten

De meeste mensen willen vaak de kosten van iets weten voordat ze het kopen. Dit is vaak ook het geval bij een grensreconstructie, maar dit is niet altijd te zeggen. De kosten zijn namelijk afhankelijk van de situatie en hoeveel perceelsgrenzen er gemeten moeten worden. In sommige gevallen kunnen de kosten hoog uitvallen, maar soms vallen de kosten enorm mee. Daarnaast zijn er een hoop verschillende landmeters die je kunt inschakelen en moet je deze met elkaar vergelijken. Iedere landmeter biedt een andere prijs aan en je kunt daarom het beste een offerte aanvragen. Vaak krijg je dan een exacte prijs, of iets wat in de buurt ligt.

 

 

https://kadastralekaart.com/producten/grensreconstructie