Fugelflecht
Image default
Woning en Tuin

Innovatieve kenmerken van een open waterdampvuur

De waterdamp inzethaarden bieden een ongeëvenaarde vuurervaring die schoon en modern is. Bovendien produceren deze haarden geen schadelijke uitlaatgassen of vervuiling. U kunt zelfs de kleur van uw vlammen kiezen, die automatisch verandert om bij het omgevingslicht te passen. En omdat ze volledig vrij zijn van uitstoot, zijn ze veilig voor uw gezin en het milieu.

In tegenstelling tot gas- of houthaarden, produceren haarden met waterdamp geen giftige emissies en vereisen ze geen jaarlijks onderhoud van de schoorsteen of het rookkanaal. Bovendien kunt u het systeem aansluiten op uw smart home-systeem, zodat u hem altijd en overal kunt bedienen.

Als u overweegt een vrijstaande waterdampvuur in uw huis te plaatsen, heeft u waarschijnlijk gehoord van de vele voordelen van milieuvriendelijke vlammen. Ecologische vlammen produceren geen vocht of condensatie, waardoor ze een milieuvriendelijke keuze zijn. Bovendien veroorzaken ze geen rook of as. Dit betekent dat u ze overal kunt verbranden zonder bang te hoeven zijn voor gezondheidsrisico’s. Lees dit artikel om meer te weten te komen over open waterdampvuren.

Deze haarden vereisen slechts een behuizing en een 120-volt stopcontact. Een meegeleverde 100/240V (50-60 Hz) UL-genoteerde voedingsadapter is inbegrepen. De verdampingshaarden kunnen in een lichtspot of in een schouw worden geïnstalleerd.

 

Opti-Myst technologie

Een innovatieve nieuwe functie van open waterdamphaarden is de Opti-Myst Flame Effect Technology. Deze technologie werd voor het eerst getoond op de HPBA Expo 2013 en fascineerde de aanwezigen. In deze blogpost beschrijft Dimplex hoe deze innovatieve technologie werkt. Het werkt door gebruik te maken van een watertank en een opvangbak om een nevel te creëren. De nevel wordt verticaal geblazen door een kleine ventilator.

De Opti-Myst-technologie combineert licht met waterdruppels om een realistisch vlameffect te creëren. De vlammen in deze vuren zijn ongelooflijk realistisch, vaak verward met echt vuur. In tegenstelling tot traditionele vuren, is de Opti-Myst geen warmte producerend toestel, maar vooral een decoratief toestel. Het is ook gemakkelijk schoon te maken. Hij heeft geen ventilatieopeningen nodig en is dus zeer onderhoudsvriendelijk.

In tegenstelling tot de meeste elektrische haarden, beschikt de waterdamphaard over een ventilator-gevoede verwarmingseenheid die tot 400 vierkante meter verwarmt. Omdat de warmtebron slechts in één richting wordt gestuurd, is de warmtebron  volkomen veilig. De vuurkorf is ook hoger geplaatst dan andere modellen, waardoor u de beste kijkruimte heeft. 

Het systeem maakt gebruik van waterdruppels die een specifieke grootte hebben voor het object dat ze besproeien. Deze combinatie van water en stikstof zorgt voor een maximaal koelingseffect bij gebruik van een minimale hoeveelheid water. Bovendien maakt het systeem gebruik van een lagedruksysteem om dezelfde hoeveelheid effect te bereiken als een hogedruksysteem.

Naast de zeer efficiënte combinatie van stikstof- en watermist, kan het watermistsysteem overal worden gebruikt. Met zijn dubbele bescherming blust de stikstofcomponent de brand snel en effectief, terwijl de watermist voorkomt dat de brand opnieuw oplaait. Tijdens een brand zorgt de watermist voor een beschermende laag water die het gebouw, de inhoud en het milieu beschermt.

Hoewel het watermistsysteem een onbeperkte gebiedsbescherming kan bieden, kan het niet in elke situatie worden gebruikt. De doeltreffendheid van deze methode hangt af van vele variabelen, zoals de hoeveelheid rookdeeltjes, het sproeimomentum en de fluxdichtheid van de nevel. Bovendien kunnen niet in water oplosbare gassen niet worden verwijderd. Het kan echter wel een open waterdampbrand effectief onderdrukken en rook wegspoelen.