Fugelflecht
Image default
Aanbiedingen

Je eigen groente en fruit verbouwen? Zo doe je dat!

Wat is er nou fijner dan je tuin in lopen en je favoriete groente en fruit kunnen plukken en eten? Geloof ons, iets wat je zelf hebt gekweekt smaakt echt lekkerder! Een klein beetje groene vingers hebben kan hierbij goed van pas komen. Daarnaast is er niet veel voor nodig om heerlijk te kunnen tuinieren in jouw eigen groentetuintje! Los van een stukje grond uiteraard! Lees in deze blog hoe jij jouw eigen moestuintje start!

Je gewassen kiezen

Er zijn zo eindeloos veel soorten gewassen waar je uit kunt kiezen. Als je zelf nog niet veel ervaring hebt met het kweken van je eigen gewassen dan is het slim om te beginnen met gewassen die niet veel aandacht vereisen. Dit kan bijvoorbeeld prei zijn, maar ook aardappelen, tomaten en uien hebben niet veel aandacht nodig! Kies vooral voor gewassen die jij zelf ook lekker vindt! Vak kun je op de verpakking van zaadjes vinden wanneer je deze het beste kan planten. Vervolgens is het belangrijkst dat het plantje voldoende zon en water krijgt. Sommige planten zoals de tomaat hebben wat extra ondersteuning nodig. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van een stokje.

De goede plek kiezen

Planten halen veel voeding uit de grond. Het is daarom belangrijk dat de plant goede grond heeft. Gewassen kunnen niet groeien zonder zon. De zon zorgt er namelijk voor dat koolzuurgas in de grond wordt omgezet in bouwstoffen. Leg je moestuin dus aan op een zonnige plek. Een moestuinbak is ook een goede basis voor een moestuin! Via www.123natuurproducten.nl bestel je gemakkelijk en snel jouw eigen moestuinbakken!

De gewassen oogsten

De definitie van oogste hangt af van het gewas. Bij de ene plant trek je namelijk de complete plant uit de grond, bij de ander snijd je er onderdelen af. Als je er delen af snijdt of trekt, groeit de plant gewoon weer verder. Andere gewassen moet je juist weer opnieuw zaaien.

 

https://www.123natuurproducten.nl/