Fugelflecht
Image default
Financieel

Is het afsluiten van die persoonlijke lening een grote fout?

Het afsluiten van een persoonlijke lening is vaak, maar niet altijd, een goed idee. Pas op voor deze rode vlaggen wanneer u beslist of lenen zinvol voor u is.

Het afsluiten van een persoonlijke lening is vaak, maar niet altijd, een goed idee. Pas op voor deze rode vlaggen wanneer u beslist of lenen zinvol voor u is.

Persoonlijke leningen zijn vaak een goede vorm van financiering. Ze zijn ongedekt, dus u brengt geen risico’s in gevaar als onderpand, en de rente is meestal lager dan die van een creditcard. Persoonlijke leningen zijn ook flexibel omdat u het geld dat u leent voor alles kunt gebruiken wat u maar wilt, inclusief het consolideren van andere schulden.

Maar alleen omdat persoonlijke leningen nuttig kunnen zijn, betekent niet dat het altijd een goed idee is om haal er een uit. In sommige omstandigheden kan het krijgen van een persoonlijke lening zelfs een grote vergissing zijn. Dit kan voor u het geval zijn als een van de volgende dingen waar is.

1. U kunt de maandelijkse betalingen niet betalen

Als u een persoonlijke lening afsluit, worden uw maandelijkse betalingen bepaald op basis van het geleende bedrag, de leentermijn en uw rentepercentage. Als er ook maar een kleine kans is dat u de maandelijkse betalingen voor een lening die u overweegt niet kunt betalen, moet u absoluut niet lenen.

Een schuld aangaan waarvan u niet zeker weet of u deze wel wilt kan lonen is een recept voor een ramp. Als u te laat of helemaal niet betaalt, kunt u uw kredietwaardigheid beschadigen en kosten voor te late betaling oplopen. Als u uw lening niet terugbetaalt, kunt u ook voor de rechtbank komen als de geldschieter een rechtszaak aanspant om te innen – en deze rechtszaak kan leiden tot loonbeslag of andere ernstige gevolgen.

Zorg ervoor dat u van tevoren weet hoeveel uw persoonlijke lening zal zijn, of deze kan veranderen en hoe deze in uw budget past. Als je te weinig inkomen hebt en denkt dat je de rekening niet elke maand op tijd kunt betalen, stop dan met de lening.

2. U leent voor een niet-essentieel doel

Er is nooit een reden om geld te lenen voor dingen die u wel wilt, maar niet echt nodig hebt. Als je leent, moet je rente betalen, wat de aankoop op den duur duurder maakt. De schuldbetalingen zullen het ook moeilijker maken om binnen uw middelen te leven.

Terwijl geldschieters persoonlijke leningen op de markt brengen als de perfecte manier om te betalen voor vakanties, huisverbeteringen, bruiloften en grote aankopen, moet u vermijden om aan te nemen schuld voor een van deze dingen. Wacht in plaats daarvan tot u het geld heeft gespaard om de kosten te dekken en zet u niet vast in jarenlange betalingen voor iets dat uw financiële situatie op de lange termijn niet zal verbeteren. Zoals op https://leningmetbkr.com/ wordt verteld kost geld lenen altijd geld. Het is dus belangrijk om het van tevoren allemaal goed te plannen. 

3. U leent om schulden af te betalen, maar heeft uw uitgaven niet onder controle

Schuld Consolidatie is een populaire reden om een persoonlijke lening af te sluiten en het kan een goede reden zijn. Als u veel schulden met een hoge rente heeft en u kunt een lening tegen een lager tarief afsluiten om deze af te betalen, lijkt dit misschien een goed idee.

Helaas, als u leent om uw schuld terug te betalen, maar uw uitgaven niet onder controle heeft, loopt u het risico in een slechtere financiële positie terecht te komen. Als u de persoonlijke lening gebruikt om uw creditcards af te betalen, maar ze vervolgens opnieuw belast, moet u zowel de lening als de creditcard rekeningen betalen.

Om ervoor te zorgen dat dit niet gebeurt , maak een budget en leef er een beetje van. Op die manier weet u dat u niet naar de creditcards zult grijpen die u zojuist hebt afbetaald met geleend geld van een persoonlijke lening.

4. U leent van een kredietverstrekker die slechte voorwaarden biedt

Hoewel persoonlijke leningen over het algemeen redelijke rentetarieven hebben die lager zijn dan die van creditcards, is dit niet altijd het geval. Sommige leningen die inspelen op kredietnemers met een slecht krediet, kunnen erg duur zijn. En sommige kredietverstrekkers brengen leningen op de markt als persoonlijke leningen terwijl het in wezen gewoon betaaldag leningen zijn met een andere naam.

Zorg ervoor dat u het rentepercentage, de kosten, de aflossingstermijn en de maandelijkse betaling kent voordat u een persoonlijke lening aangaat. Als de rente hoog is, of als je de lening heel lang moet betalen, of als er exorbitante kosten zijn, kun je beter niet lenen. Andere opties die ook geld kunnen geven kunt u zien op https://snelzonderbkrlenen.nl/. Lenen is namelijk niet altijd de beste oplossing. 

Maak uiteindelijk geen grote fout als het gaat om het afsluiten van een persoonlijke lening

Als u geen lening tegen een redelijk tarief kunt vinden, als u leent voor iets wat je niet echt nodig hebt, of als de kans bestaat dat je de maandlasten niet kunt betalen, moet je absoluut geen persoonlijke lening afsluiten. Dit zou een grote fout zijn die uw kredietwaardigheid zou kunnen verpesten, u een fortuin zou kunnen kosten en uw financiële zekerheid voor een lange tijd zou kunnen ondermijnen.

 

https://snelzonderbkrlenen.nl/krediet/9500-euro-met-spoed-lenen/