Fugelflecht
Image default
Financieel

3 tips voor het krijgen van een persoonlijke lening wanneer uw kredietscore niet geweldig is

Het voordeel van geld lenen met een persoonlijke lening is dat u de opbrengst van uw lening voor elk doel kunt gebruiken, of het nu gaat om het repareren van uw auto, het vervangen van uw laptop of het betalen van van uw creditcards. Maar omdat persoonlijke leningen ongedekt zijn, kan het lastig zijn om in aanmerking te komen voor een lening als uw kredietscore niet zo goed is.

Sommige soorten leningen zijn gedekt door een specifiek activum of onderpand. Een hypotheek wordt bijvoorbeeld gedekt door het huis waarmee het wordt gefinancierd. Als u achterloopt met uw hypotheekbetalingen, kan uw geldschieter de verkoop van uw huis dwingen om terugbetaald te worden.

Een persoonlijke lening is ongedekt, dus het is niet gebonden aan specifieke zekerheden. Als zodanig nemen kredietverstrekkers meer risico met een persoonlijke lening. Als u achterloopt met uw betalingen, wordt uw geldschieter mogelijk helemaal niet terugbetaald.

Kredietscores spelen een grote rol bij het in aanmerking komen voor een persoonlijke lening. Als uw kredietscore hoog is, betekent dit dat u minder risico loopt voor kredietverstrekkers. Maar een lagere kredietscore betekent dat u een risicovollere lener bent.

Voor alle duidelijkheid, het is mogelijk om een persoonlijke lening te krijgen met een minder dan uitstekende kredietscore. Maar het kan moeilijker zijn om je te kwalificeren. En als u in aanmerking komt, kunt u vast komen te zitten met een hogere rente op uw lening. Met dat in gedachten zijn hier drie tips voor het afsluiten van een persoonlijke lening wanneer uw kredietscore beter zou kunnen.

1. Vraag een mede-ondertekenaar voor uw lening

Wanneer u de hulp inroept van een vriend of familielid om een persoonlijke lening mede te ondertekenen, wordt de kredietinformatie van die persoon op uw aanvraag geplakt. Kredietverstrekkers houden rekening met die informatie bij het bepalen of ze uw verzoek goedkeuren en welke rente ze u moeten geven. Als uw kredietscore in de lage 600s ligt, maar u krijgt een mede-ondertekenaar met een kredietscore van 800, is de kans veel groter dat u wordt goedgekeurd en een gunstiger rentetarief voor uw lening krijgt, omdat uw mede-aanvrager dan verantwoordelijk worden voor het terugbetalen van die schuld op dezelfde manier als jij.

Als je iemand gaat vragen om je lening mede te ondertekenen, moet je natuurlijk echt je best doen om met mate te lenen en houd uw betalingen bij. Anders kan uw vriend of familielid, in ruil voor het doen van die gunst, aan de haak komen te staan voor betalingen die geacht worden van u te zijn.

2. Kijk rond bij verschillende kredietverstrekkers

Als uw kredietscore niet geweldig is, moet u zich misschien neerleggen bij een hogere rente voor een persoonlijke lening. Maar het loont nog steeds om rond te shoppen voor aanbiedingen bij verschillende kredietverstrekkers. Het kan zijn dat één geldschieter een aantrekkelijker leentarief kan bieden dan de rest van het pakket. Naast kredietverstrekkers zijn er nog andere manieren om te betalen of een aankoop te voldoen, je kunt achteraf betalen binnen 30 dagen of in termijnen betalen bij de meeste bedrijven.

3. Leen zo min mogelijk

Hoewel een persoonlijke lening een betaalbare manier kan zijn om te lenen, als uw kredietscore niet zo goed is, kan het minder betaalbaar worden als u een hogere rente krijgt. Als je een persoonlijke lening gaat afsluiten, streef er dan naar om zo min mogelijk te lenen. Hoe verleidelijk het ook is om extra te lenen voor die “voor het geval”-momenten, hoe hoger uw hoofdsom, hoe hoger uw maandelijkse betalingen.

Een slecht krediet hoeft u er niet van te weerhouden om een persoonlijke lening afsluiten. Maar deze tips kunnen het gemakkelijker maken om door het proces te navigeren en uw leenkosten tot een minimum te beperken. Wil je graag meer tips lezen over persoonlijke leningen en tips? Neem dan eens een kijkje op https://www.spaarbuidel.nl.

 

https://spaarbuidel.nl/geld-lenen-met-bkr/