Fugelflecht
Image default
Woning en Tuin

Wat heb je nodig om jouw huis opnieuw te verven?

Ga je binnenkort je huis verven? Weet dan goed wat er allemaal bij komt kijken. Het is een hoop werk en het brengt veel opruimwerk met zich mee. We weten hoe lastig het kan zijn om alles te bedenken en alles vlekkeloos te laten verlopen. Daarom hebben wij de ultieme verftips voor het schilderen van je huis voor je opgesteld! Bij rolsteiger.net kan je benodigheden kopen, die jou kunnen helpen met het makkelijker maken van het schilderen. 

 

Wat heb je nodig bij het verven?

Voordat je gaat verven is het goed om te weten welke kleur je wilt gebruiken. De verfkleur kiezen is vaak het lastigst. De kleur van je muren bepalen namelijk sterk de totale uitstraling van een kamer. Het is dus wel handig om 100% zeker te zijn van de kleur. 

De onderstaande checklist heb je nodig voor het schilderen van een muur:

 

 1. Muurverf in de gewenste kleur

 2. Een verfbakje

 3. Een verfroller of kwast

 4. Een roerstokje

 5. Schilderstape

 6. afdek spullen

 7. Absorberende doeken om de muren stofvrij te maken

 8. Natte doek om gedruppelde verf te verwijderen

 9. Terpentine

 10. schuurpapier 

 11. ladder

Kijk uit met herbruikbare verf

Heb je nog verf staan van een andere keer? Dan kan je dit prima nog een keer gebruiken. Let dan wel op met het gebruik hiervan. Het kan zijn dat de houdbaarheidsdatum is verstreken waardoor de verf is verkleurd. De kans is dan dat de kleur niet uitpakt hoe jij had verwacht. Kijk dus uit met het gebruiken van oude verf in combinatie met nieuwe verf. Check ook altijd eerst of de kleurcode hetzelfde is. Het kan zelfs zo zijn dat de kleurcode hetzelfde is, maar dat de kleur toch iets afwijkt. Pas dus wel op met het gebruiken van oudere verf. Je kan het best verf bewaren op plekken met een temperatuur tussen de vijf en 25 graden Celcius. Het is ook belangrijk dat het verfblik of de emmer goed afgesloten is nadat die geopend is. 

Welke soort kwast of roller heb je nodig?

Er zijn veel verschillende soorten kwasten en verfrollers. Welke je moet gebruiken, hangt af van wat je gaat schilderen. Natuurlijk is het ook een persoonlijke voorkeur, want niet iedereen vindt het bijvoorbeeld fijn om te schilderen met een roller. Tegenwoordig kiezen mensen vaker voor een roller dan voor een kwast. Ronde kwasten worden meestal gebruikt voor het schilderen van kozijnen of zijkanten van deuren en ramen. In principe zijn ronde kwasten het meest geschikt voor smalle oppervlakken. Je gebruikt een roller voornamelijk op grotere oppervlaktes.