Fugelflecht
Image default
Kinderen

Waarom zouden meisjes en vrouwen moeten sporten?

Waarom zouden meisjes en vrouwen moeten sporten?

De voordelen van atletiek voor meisjes zijn goed gedocumenteerd. Meisjes leren betrokkenheid en respect voor anderen, hoe ze kunnen ontspannen en hoe ze zich kunnen focussen onder druk. Daarnaast gaat het om het creëren en bereiken van doelen en het accepteren van verantwoordelijkheid en falen. Gracieuze winnaars zijn door middel van sport. Sport is al jaren een van de meest essentiële sociaal-culturele leerervaringen voor zowel jongens als mannen. Meisjes moeten recht hebben op dezelfde voordelen. Meisjes en vrouwen die aan sport doen, hebben een hoger gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen, evenals een verminderde kans op depressie. Meisjes en vrouwen die aan sport doen  hebben daarnaast een gunstiger lichaamsbeeld en rapporteren een hoger niveau van psychisch welbevinden dan degenen die niet aan sport doen. Ze kunnen beginnen met een loopfiets als ze klein zijn, voordat ze overgaan tot intensieve sporten. Zo worden ze niet meteen overweldigd.

Verbeterd emotioneel en psychologisch welzijn

Meisjes profiteren emotioneel en psychologisch van deelname aan sport. Tienermeisjes hebben gemiddeld een veel grotere zelfwaarde crisis dan jongens. Meisjes die aan sport doen, hebben echter een sterker gevoel van eigenwaarde en zijn daarvoor minder afhankelijk van connecties met jongens. Vrouwelijke atleten zijn over het algemeen minder bezig met hun uiterlijk. Door deel te nemen aan atletiek kunnen middelbare scholieren ook de gendernormen doorbreken. Uit onderzoek bleek dat meisjes die aan sport deden, lichtere en meer consistente menstruaties hadden met minder krampen en ongemak. Sport stimuleert ook carrièregerichte vrouwen, die met hun pasjeshouder dames.naar wedstrijden komen kijken of mee willen doen. Meisjes kunnen leiderschapskwaliteiten en zelfredzaamheid en zelfdiscipline verwerven door middel van sport. Sport verbetert het vermogen van een meisje om als onderdeel van een groep te werken.

Meer sociaal leven en participatie in de gemeenschap

Meisjes die aan atletiek doen, hebben betere sociale vaardigheden dan meisjes die dat niet doen. Sport biedt meisjes een kern van vrienden die hen kunnen helpen slagen als vrouwelijke atleten en op andere gebieden. Ze worden populairder onder hun leeftijdsgenoten. Je kunt zeggen dan vrouwelijke atleten steeds populairder worden dan mannelijke atleten. Sport kan meisjes helpen om te breken met de typisch ingewikkelde sociale structuren van de middelbare school. Ze zijn ook meer als volwassenen betrokken bij de gemeenschap. Jongeren die deelnemen aan georganiseerde sport, nemen vaker als volwassenen deel aan gemeenschapsactiviteiten. De belangrijkste conclusie is dat sport meisjes helpt bij het navigeren door de uitdagingen van de puberteit, of ze nu zijn begonnen op goedkope kinderfietsen of nu actief aan sport doen.

Voordelen van de samenleving

Naast de voordelen die meisjes behalen door te sporten, verbetert ook zeker de samenleving, door de geest van samenwerking die vrouwen en meisjes in de sport laten zien. Meisjes in de sport maken minder ruzie en communiceren hun woede minder dan mannen wanneer er groepsconflicten ontstaan. Meisjes debatteren verstandiger en constructiever over dingen dan mannen in plaats van agressief te zijn. Vrouwelijke atleten staan ​​bekend om hun uitingen door middel van teamomhelzingen en het opstapelen van hun handen. Ze demonstreerden hoe een atleet de druk bij zowel winnen als verliezen met gratie en waardigheid aankan. Evenals hoe je jezelf weg kan cijferen en de aandacht deelt in plaats van het voor zichzelf op te eisen. Dit wil niet zeggen dat mannen deze kwaliteiten niet vertonen. Het is gewoon dat ze dat minder vaak doen.