Fugelflecht
Image default
Kinderen

Knutselen in corona tijd?

Wat kan iets dat doorgaans zo normaal is, toch plots veranderen… Voor de corona leek een bezoekje aan familie normaal. Met z’n allen een concert bezoeken? Normaalste zaak van de wereld. Zodra de zon schijnt, massaal terrasjes pakken? Het leek allemaal zo normaal. Tot die ene dag dat Premier Rutten ineens met maatregelen kwam om het corona virus een halt toe te roepen. Ineens moesten de scholen sluiten en de horeca dicht. Winkels sloten hun deuren en supermarkten kwamen met speciale regels om hun personeel en hun klanten te beschermen. Er werd gevraagd om zoveel mogelijk thuis te blijven en het overgrote deel van de bevolking gaf daar dan ook netjes gehoor aan.

Het thuisblijven leek in eerste instantie niet zo’n zware opgave. Maar na enkele dagen thuis te hebben gezeten beginnen kinderen zich te vervelen. Natuurlijk kun je in dit soort tijden de lat iets lager leggen en de kinderen wat langer laten gamen. Maar om ze nou de hele dag achter dat kastje te laten zitten…

Wij bedachten iets leuks om te doen tijdens de corona tijd. Iets leuks dat je met het hele gezin kunt doen. Iets waarin je je eigen fantasie kwijt kunt en lekker creatief bezig kunt zijn. Wij hebben namelijk een tafelzeilen webshop gevonden die hele leuke knutselpakketten verkopen. In zo’n knutselpakket zit meerdere stukjes tafelzeil. Allemaal met verschillende printjes. Als je nu een aantal lege blikjes schoonmaakt, kun je deze leuk beplakken met tafelzeil. Op deze manier maak je hele gezellige bakjes. En die bakjes kun je bijvoorbeeld als pennenbakje gebruiken, als bloempotje of als opbergbakje. Uiteraard kun je nog veel meer spulletjes met zeil pimpen! Kies voor een leuk stippen printje en lijst je ontwerpje in. Zo maak je ook nog eens leuke schilderijtjes. Stuur je zelfgemaakte bakjes en schilderijtjes naar bijvoorbeeld opa en oma. Zodat zij weten dat jij aan ze denkt. Ze zullen echt aangenaam verrast zijn.