Fugelflecht
Image default
Bedrijven

Route du Soleil

Zelf had ik nog nooit een roadtrip gemaakt, maar de verhalen die ik erover hoorde, maakten mij wil nieuwsgierig. Samen met een goede vriendin van mij besloot ik er voor een paar weken er tussen uit te gaan. We hadden een auto gehuurd en gingen op pad. Wij zouden een aantal hotels langs route du soleil bezoeken en van daaruit een aantal plaatsjes bezoeken.

Hotels, Bed en breakfast

De eerste dag was wel het zwaarst. Ik was niet gewend om zo lang in de auto te zitten, maar we maakten er iets moois van. Overnachten langs route de Soleil was echt geen straf. We kwamen in mooie hotels, bezochten super leuke dorpjes en bewonderden de prachtige natuur. Vooral aan de Bed en Breakfast La Perle d’Anrosey denk ik nog vaak terug. Deze ligt een halfuur van route de Soleil af, dichtbij Nancy. Maar als je daar bent vergeet je alle autowegen. Je waant je weer terug in de 19e eeuw.

Table d’hôtes

We konden zo aan tafel schuiven bij gastheer en gastvrouw. Die overigens uiterst vriendelijk waren en Nederlands spraken. Ik kan een beetje Frans, maar het was toch erg fijn om Nederlands te spreken. Dan voel je je gelijk thuis. Ze adviseerde om een lange boswandeling te maken na onze lange autorit. Het was inderdaad een goed idee om onze benen even te strekken na de lange autorit.

Bezienswaardigheden

Naast de mooie natuur rondom La Perle d’Anrosey, is het landhuis ook echt waard om eens een kijkje te nemen. Het is heel romantisch en daarnaast heb je een heleboel bezienswaardigheden er rondom heen. We vonden het erg jammer dat we maar twee dagen hadden, maar we komen zeker nog eens terug. Dan gaan we naar de Abdij van Auberive. Als je de kans hebt zou ik zeker overnachten aan route de Soleil.

https://laperledanrosey.nl/