Fugelflecht
Image default
Hobby en vrije tijd

De trouwring: het symbool van eeuwige liefde

U gaat trouwen en als vanzelfsprekend wilt u na uw trouwen een ring dragen. Een trouwring is een universeel symbool van de liefde. De cirkelvorm staat voor eeuwige trouw. Heeft u er weleens bij stil gestaan hoe lang deze gewoonte al bestaat en wat voor symboliek hier nog meer achter zit?

Waarom dragen we een trouwring?

De Neanderthalers wisselden waarschijnlijk al ringen uit. Deze ringen waren gemaakt van natuurlijk materialen. De trouwring zoals wij die tegenwoordig kennen, kent zijn oorsprong in Egypte. Deze ring had niet alleen een symbolische waarde op liefdesgebied, maar het betekende ook dat de vrouw voortaan recht had op de bezittingen van de man.

Tot vlak voor de Tweede Wereldoorlog droegen eigenlijk alleen vrouwen een ring. Daarna gingen mannen ook een ring dragen met het idee dat ze dan hun vrouw altijd bij zich hadden, ook al waren ze door de oorlog van elkaar gescheiden.

Trouwringen in de regio Nijmegen

We winkelen steeds meer online. Ook voor een trouwring kunt u in een webwinkel terecht, maar u kunt de ring dan niet voelen en echt zien. Het is zo’n bijzonder sieraad met een symbolische waarde, dat u die wél in een echte winkel wilt kopen. Het is dan fijn dat u voor trouwringen in Nijmegen terecht kunt. De gladde gouden ring die vroeger de standaard was, is dat inmiddels allang niet meer. Naast geelgoud kunt u ook kiezen voor witgoud, roségoud of zelfs een combinatie hiervan. Ook platina of titanium hoort tot de mogelijkheden. U kunt gaan voor een set, maar ook kiezen voor verschillende ringen voor u en uw partner. De trouwring kan tenslotte nog versierd worden met verschillende stenen. Uw keuze is natuurlijk ook afhankelijk van uw budget.

Een trouwring is een ring voor het leven. Neem daarom rustig de tijd om dit liefdessymbool uit te kiezen.