Fugelflecht
Image default
Bedrijven

Buteyko ademhaling & mindset

Mindset, inspiratie en de Buteyko Methode

Omdat ik een heel tof berichtje over mindset ontving wil ik je daar nog wat over vertellen. Het gaat om iemand die de Buteyko therapie gevolgd heeft voor haar astma. In het kader van mindset wil ik daar de volgende passage uit citeren:

“…Ik vind het ook belangrijk om te vermelden dat ik heel veel aan uw nieuwsbrieven e-book, blogs en video’s heb gehad en nog steeds heb. Het heeft me moed en inspiratie gegeven om te volharden. Hartelijk dank hier voor…”

Als ik terugkijk waarom ik Buteyko therapeut geworden ben dan is dat het wel ongeveer. Om mensen te inspireren. En het herstelverhaal van deze vrouw met astma kan jou weer inspireren. Wil je daar meer over weten? Dan schrijf ik daar m’n volgende bericht over.

Wist je trouwens dat inspiratie inademing betekent? Figuurlijk gezien ontstaat inspiratie bij mij altijd op de inademing. Hoe is dat bij jou?

Buteyko ademhaling & mindset

Mindset in de Buteyko Methode is echt wel belangrijk. Er is namelijk discipline voor nodig en dat je voor een bepaalde tijd therapietrouw bent. Bij twijfel, onzekerheid en excuses ontbreekt vaak een juiste mindset. De no-excuses mentaliteit is iets wat je zelf moet hebben. Om het maximale uit de Buteyko Methode te halen moet je nou eenmaal de oefeningen doen. 

Qua mindset ondersteun ik je wel bij twijfel, of onzekerheid. Als je zeker bent over de werking van de Methode en dat je het goed doet blijf je gemotiveerd. Via de Buteyko cursus help ik daarbij via de whatsapp voor zover dat het aangewezen medium is en anders bellen we zodat ik extra ondersteuning kan bieden. Het doet mij altijd goed als ik zie dat cursisten daar gebruik van maken. 

Mijn doel is namelijk om een gezonde ademhaling door te laten werken in individuen, gezinnen en zo ook in de samenleving. Voordat ik Buteyko therapeut werd was ik een bak negativiteit door het nieuws en van alles wat je ziet waar je niets aan kunt doen. Laten we eerlijk zijn. Als je in het nieuws kijkt zie je niet al te veel waar je vrolijk van wordt toch?

Een stukje onvrede van wat ik zie heb ik in iets positiefs kunnen omzetten. Mijn mindset is veranderd van hetgeen waar ik niets aan kan veranderen naar de dingen die ik wel kan verbeteren. Jij kunt dat ook. Ik kan jou helpen naar een gezonde ademhaling. Of nee.. niet ik. Dat is iets wat we samen doen. Heb jij de juiste mindset?

In mijn cursussen probeer ik dat te cultiveren, maar ik werk ook graag met mensen die dat al van zichzelf hebben.

https://www.gezondeademhaling.nl/