Fugelflecht
Image default
Bedrijven

Het verhaal achter de luidsprekersystemen Martin Audio

Martin Audio: wat is dat?

Als je het hebt over Martin Audio dan praat je over een Engels bedrijf dat luidsprekersystemen en accessoires produceert. In 1971 is het bedrijf opgericht. Dit is gedaan voor Dave Martin, die voor velen in de wereld van audiosystemen bekend stond als maestro in de engineering. De passie van Martin was geluid en dat was ook terug te zien in de reden waarom hij Martin Audio geeft opgezet. De gedachte hierachter is dat Martin van mening was dat bands en artiesten vaker voor een groter publiek moesten kunnen optreden en dat zij hierbij ook goed gehoord werden. Om deze reden werd de aandacht gefocust op het realiseren van luidsprekersystemen en accessoires van hoge kwaliteit. Tot op heden zorgt het merk er nog steeds voor dat vele artiesten en bands het beste uit zichzelf naar boven kunnen halen tijdens hun optreden.

De producten van Martin Audio zijn over de hele wereld gewild

Martin Audio focust op de bouw- en geluidskwaliteit van de producten die ze afleveren. Met name daarom zijn de luidsprekersystemen en accessoires erg geliefd onder bands en andere artiesten. Maar dat is lang niet de enige doelgroep van het Engelse bedrijf. Ook grotere organisaties en evenementenlocaties maken maar wat graag gebruik van de kwalitatief uitmuntende audioapparatuur. De typen evenementen en de locaties kunnen verschillend zijn: van een immens voetbalstadion tot een nachtclub en van een kleine theaterzaal tot een afgeladen concerthal. Waar je ook kijkt in de wereld: de apparatuur van Martin Audio wordt gezien als topklasse in het segment ‘geluid’. Dit maakt dat elke show tot een waar spektakelstuk gemaakt kan worden.

Hoe belangrijk is geluid voor jouw evenement?

Het maakt in feite niet uit welk soort evenement jij aan het organiseren bent. Elk event heeft geluid nodig. Zeker als je het professioneel wilt aanpakken is dit onderdeel onmisbaar. Alleen de hoogste kwaliteit is daarbij goed genoeg om jouw boodschap (in welke vorm dit ook verpakt wordt: dans, verhaal, muziek, theatervoorstelling, et cetera) op het publiek over te brengen. Martin Audio realiseert zich dit en zet daarom vol in op het ontwerp. Het ontwerp van de producten zorgt er namelijk voor dat het geluid van nature al van onmiskenbaar hoge kwaliteit is zonder enige elektronische correctie. Een van de voornaamste redenen hiervoor is het gebruik van hout. Dit type bouwmateriaal geeft een natuurlijke akoestische sound. Martin Audio zal dus ook jouw evenement voorzien van geweldige kwaliteit geluid.

https://www.ampco-flashlight.com/nl/kopen/merken/martin-audio/