Fugelflecht
Image default
Vakantie

De leukste dingen om te doen op Fuerteventura, Spanje!

Fuerteventura is het warmste en droogste eiland van het Canarische gebied. Het is minder groen dan de buureilanden in het westen en noorden. Dat neemt niet weg dat Fuerteventura echt een té gek eiland is om een week (of langer) op te verblijven! Fuerteventura is echt een eiland om actief te zijn. Hoewel… Relaxen op een van de witte stranden is natuurlijk ook altijd een optie! Hier vind je een aantal leuke dingen om te doen op Fuerteventura!

1. Beklim een vulkaan

Op Fuerteventura zijn een handjevol vulkanen te vinden en vrijwel het hele eiland bestaat uit versteend lava. Aan vulkanisch gesteente dus geen gebrek. De vulkanen van Fuerteventura ontstonden ongeveer 50.000 jaar geleden en zijn al lang niet actief meer. De Calderon Hondo is het best bewaarde geheim van noord Fuerteventura en het is de moeite waard om de top te trotseren. Rij vanaf Majanicho een kilometer door en zet daar de auto neer. Vanaf daar loopt er een pad naar boven. De wandeling duurt vanaf hier ongeveer een uur maar er zijn ook andere (langere paden) naar de vulkaan.

2. Bezoek buitenaardse stranden!

Niet helemaal buitenaards natuurlijk, maar op sommige stranden krijg je echt het gevoel op de maan te zijn beland. Gitzwart zand, felblauw water en witte schuimkoppen zorgen voor bizarre contrasten. Een aanrader is het strand van Ajuy. Daar vind je ook grotten die je kunt bezoeken én waan je je in een echt authentieke Canarisch dorpje met idemdito gerechten. Je kan er heerlijk gegrilde vis eten!

3. Bezoek een (of meerdere) vissersdorpje(s)

Het meest favoriete dorp van Fuerteventura is El Cotillo, te vinden aan noord-westkant van Fuerteventura. In dit vissersdorp vind je een van de beste visrestaurants van het eiland: La Vaca Azul. Zowel de locatie als het eten is er geweldig. Naast het dorp vind je een grote verscheidenheid aan stranden. Ook Corralejo is een van de leuke vissersdorpjes op Fuerteventura. Visrestaurants, barretjes, blauw/witte gebouwen en schilderachtige pleintjes zijn kenmerkend voor Corralejo. Vanaf de boulevard wordt je verwend met een mooi uitzicht over de zee en andere eilanden. Vanuit hier kun je de boot pakken naar Lanzarote en het onbewoonde eiland Lobos.

4. Ga snorkelen en/of duiken

In het noorden van het eiland, in de buurt van het populaire plaatsje El Cotillo, heb je de beste spots om te snorkelen of te duiken. Met name snorkelen is aan te raden, tenzij het heel hard waait. Dan is de stroming sterker en zal de zee te troebel zijn om iets moois te kunnen zien. Ten  noorden van El Cotillo ligt een geweldig mooi rif waar je fantastische dieren kunt zien. Draag wel een vlag, zodat surfers en andere watersporters zien dat er iemand in het water ligt, safety first!

5. Maak een road-trip

Ondanks dat het eiland dor en droog is, zijn er wel genoeg dingen te doen en te zien op Fuerteventura. Met een eigengemaakte route mis je niks van alles wat je graag wilt zien van het eiland. Er lopen een aantal wegen over het eiland waar je met gebruik een huurauto op veel plaatsen komt, maar leuker is om een 4×4 te huren en off-road te gaan. Op het eiland vind je namelijk ruige paden bestaande uit hard zand en vulkanische grond.

Auto huren in Fuerteventura

Er zijn een aantal plekken in Fuerteventura waar je een auto kunt huren, https://www.autospanje.nl/nl-eiland-fuerteventura/ Kom je aan in Fuerteventura met het vliegtuig, dan is het natuurlijk het handigste om je auto te huren bij een verhuurbedrijf op het vliegveld. Sunnycars, Record, Hertz, Thrifty, National, Centauro, Maggiore, Faycan, Solmar, La Palma 24, Sixt en Europcar… hebben onder andere een loket op het vliegveld van Fuerteventura. Een auto huren kan al vanaf 15 Euro per dag. Een auto is natuurlijk een perfect alternatief om de omgeving van Fuerteventura te verkennen.

https://www.autospanje.nl