Fugelflecht
Image default
Vakantie

Wat zijn de nadelen van een jacht

Het grote nadeel van een eigen jacht is dat je zelf opdraait voor de schoonmaak- en onderhoudskosten. De grootte van de boot speelt hierbij een cruciale rol. Hoe groter je jacht, hoe meer je tijd spendeert aan schoonmaken. Uiteraard krijg je daar een prachtig vaartuig voor in de plaats. Spijtig genoeg heeft iedere medaille twee kanten. Als je uiteindelijk beslist om je jacht te verkopen, heb je professionele hulp nodig. Je jacht verkopen met Jachtmakelaardij Kappers kan een oplossing zijn.

Jachtmakelaar als raadgever

Een eigen jacht hebben biedt heel wat voordelen. In sommige gevallen lijken jachteigenaars meer nadelen dan voordelen te ondervinden. De meest voorkomende nadelen even op een rijtje gezet:

  • Het gebruik is beperkt door de klimatologische omstandigheden

Het hangt er vanaf waar je woont en van de weersomstandigheden af. Een boot gebruik je door de bank genomen bij mooi weer. Als je in een streek woont waar de temperatuur vrij laag ligt biedt je boot weinig meerwaarde. Het sporadisch gebruik speelt in het nadeel.

  • Onderhoudskosten vliegen de pan uit

Als je een boot koopt, moet je rekening houden dat je voldoende budget voorziet om een stalling tijdens de wintermaanden te betalen. De grootte van de boot bepaalt de onderhoudskosten. Als je de boot niet op een trailer kan vervoeren en bijvoorbeeld eigenaar bent van een luxe jacht, betaal je stallingskosten in de jachthaven.

  • Het schoonmaken neemt heel wat tijd in beslag

Het schoonmaken van een boot neemt heel wat tijd in beslag en lijkt niet zo gemakkelijk als je op het eerste gezicht denkt. Om een praktisch voorbeeld te geven. De boot motor moet iedere keer als je terugkomt van een trip in zout water, met schoon water worden doorgespoeld.

  • De accessoires van een boot wegen op het budget

De zoektocht naar reserve benodigdheden voor een boot vinden is geen makkelijke klus. Denk maar als je een accu of startaccu met een (diepe) ontlading gebruikt, moet je de kosten om op te laden apart betalen.

Algemene conclusie

Het bezit van een jacht heeft zowel zijn eigen privileges en tekortkomingen. Ieder voordeel heeft een nadeel. Het hangt af van je persoonlijke situatie om een beslissing te nemen. Win deskundige informatie in bij jachtmakelaardij Kappers voor je een definitieve beslissing neemt.