Fugelflecht
Image default
Vakantie

Overnachten in een tiny house

In Nederland is steeds meer aandacht voor de krappe woningmarkt. Daardoor krijgen nieuwe woonvormen steeds meer publiciteit. Zo ook het tiny house.

Het idee van het tiny house komt uit de hoek van de duurzaamheidsbeweging. De gedachte is een zo klein mogelijk huisje te bouwen en dit zo in te richten dat je er alles hebt wat je nodig hebt. Elk hoekje wordt benut, om het zo te zeggen Door dit slimme ontwerp heb je, zelfs met die beperkte ruimte, gewoon een toilet en badkamer, slaapruimte, en natuurlijk een prima keukentje. Vooral voor alleenwonenden en stellen wordt een tiny house steeds meer als alternatieve woonvorm gezien.

Voor veel gezinnen met kinderen is een tiny house een wat minder praktische oplossing. Althans, niet als permanente woning. Maar tijdens een vakantie kun je prima overnachten in een tiny house. Zo kunnen jullie ook de charme van een tiny house ervaren.

Overnachten in een tiny house voor een romantisch uitje of met het hele gezin

Er zijn tiny houses die perfect zijn voor stellen, die lekker met zijn tweetjes een romantische midweek willen beleven. Er zijn ook tiny houses waar je met het hele gezien terecht kunt. Zo is de kans groot dat het tiny house dat je boekt een verhoogde slaapplek heeft (vide), in combinatie met een heerlijke slaapbank.

Op onze site hebben we een ruim aanbod samengesteld waaruit je kunt kiezen als je wilt overnachten in een tiny house. In Nederland heb je de keuze uit enkele tientallen tiny houses, maar je kunt ook terecht in onze buurlanden België en Duitsland. In de populaire vakantielanden (Spanje, Italië, Frankrijk) is het aanbod vooralsnog beperkt, maar met de stijgende populariteit van het overnachten in een tiny house is het slechts een kwestie van tijd voordat ook daar de keuzemogelijkheden toenemen.

Boek direct

Heb jij ook zo’n zin gekregen om te overnachten in een tiny house? Het boeken van je verblijf is heel eenvoudig op Glampings.nl. Of je nu een langere tijd op één plek wilt overnachten, of een rondreis wilt maken met elke dag een ander tiny house om de nacht door te brengen. Met een paar klikken heb je snel en veilig jouw boeking geplaatst en betaald.