Fugelflecht
Image default
Aanbiedingen

Redenen om je gordijnen te vervangen voor jaloezieën

Redenen om je gordijnen te vervangen voor jaloezieën

Hangt jouw huis vol met gordijnen? Dan is het tijd om daar verandering in te brengen. Tegenwoordig zijn jaloezieën namelijk ontzettend populair en daar zijn genoeg redenen voor. We vertellen je er alles over in dit blog.

Verschillende soorten jaloezieën

Ten eerste moeten we je iets vertellen over de verschillende soorten jaloezieën. Er zit namelijk verschil tussen kunststof en aluminium jaloezieën en houten jaloezieën. De materialen kunststof en aluminium hebben als groot voordeel dat ze brandvertragend zijn. Ook zijn deze materialen kleurvast, waardoor ze ontzettend lang mooi blijven én zijn ze zeer makkelijk schoon te maken. Ook jaloezieën van hout kunnen prachtig staan in een woning. Bovenstaande voordelen gelden echter niet voor houten jaloezieën. Het voordeel van hout is wel dat je er direct een warme en knusse sfeer mee creëert.

Jaloezieën versus gordijnen

Maar waarom zijn jaloezieën dan zoveel beter dan gordijnen? Je kunt er erg makkelijk de hoeveelheid daglicht mee reguleren! De jaloezieën zelf kan je op en neer bewegen, maar ook de latten kunnen nog gekanteld worden. Je hebt zo veel meer controle over de hoeveelheid daglicht in je woning als dat je met gordijnen hebt. Je creëert zo gemakkelijk een schermerbelichting. Iets wat je met gordijnen eigenlijk niet voor elkaar krijgt.

Bovendien worden gordijnen sneller vies. Trek je per ongeluk met vieze handen de gordijnen dicht? Dan zal het gehele gordijn in de wasmachine moeten om de stof weer schoon te krijgen. Ook voor mensen met huisdieren of jonge kinderen zijn jaloezieën een stuk praktischer. Je zult nooit meer last hebben van kattennagels die in de stof blijven hangen en kinderen kunnen jaloezieën niet als een grote snotdoek gebruiken.

Jaloezieën kopen

Helemaal overtuigd en ben je op zoek naar jaloezieën van hoogwaardige kwaliteit? Dan kunnen wij de webshop van Raamdecoratiedeal aanraden. Hier vind je jaloezieën in alle kleuren en maten voor een eerlijke prijs.

https://raamdecoratiedeal.com/