Fugelflecht
Image default
Sport

Karpersessie in de herfst

Met net geen 10 graden op de meter laat ik de laatste visspullen in de auto. Er wordt een najaarsstorm verwacht, waardoor snel de waterkant wordt opgezocht. Gelukkig is het nog droog, maar dat zal vanavond anders zijn. Net als de wind trouwens. Ik rijd snel naar de waterkant om mijn kampje op te zetten. Net na het vallen van de eerste druppels kan de eerste karperhengel te water. Deze komt te liggen precies in de hoek van het water waar de wind vol in zal blazen. De eerste golfen slaan hier al hard tegen de kant. Dit zal de komende uren enkel erger worden. Hopelijk wordt de bodem dan goed omgewoeld wat de karper zal aantrekken. Het makkelijk aasje aan de hair zal hopelijk de rest van het werk doen. Het afzinken van de vislijn is wel erg lastig met de stroming en wind. Gelukkig lukt het om stukje bij beetje dit onder te trekken zonder een enorme lus in de vislijn.

De andere hengel gaat op het talud richting deze hoek van het water. Hopelijk trekt de karper hier langs en overheen tijdens de stormachtige uren. Na het voeren van een halve kilo boilies op de stekken, kan het wachten beginnen. Eerst snel een bakkie koffie om de handen en het binnenste te voorzien van wat extra warmte. Als de kou eenmaal naar binnen is geslagen, dan is het erg lastig om het nog warm te krijgen weet ik helaas uit ervaring. 

Net voor het vallen van de duisternis schreeuwt die hengel in de hoek van het water het uit. Die heeft nodig aandacht nodig, Snel stap ik in mijn waadpak en grijp de hengel uit de vissteun. Meteen komt er een log gewicht tot leven aan de andere kant van de lijn. Snel wordt de vis geblokt om te voorkomen dat deze de bomenrij tegenover zal bereiken. Dit lukt nog maar net, want de karper weer goed zijn gewicht in de strijd te zetten. De karper blijft de rest van de dril diep en blaast zo nu en dan bellen uit. Een goed teken. Met een hoofdlampje aan kan ik de vis na 15 minuten pas eindelijk voor het eerste zien. Een beste!!! Snel de slip nog wat strakker stellen en rustig  de vis dirigeren tot in het net. Yes! De eerste is binnen en de storm moet nog echt gaan beginnen. Kijken wat de rest van de avond en nacht gaat brengen.

https://www.sportvisgigant.nl/