Fugelflecht
Image default
Gezondheid

Hier lees je alles wat je moet weten over de detox kuur door Sapje

Een sapkuur, ook wel sapvasten genoemd, is een detox-dieet waarbij gedurende een korte periode, meestal één tot drie dagen, groente- en vruchtensap (en vaak niets anders) wordt geconsumeerd. Voorstanders geloven dat het drinken van sap het lichaam overstroomt met helende voeding, terwijl het ook gifstoffen en afval wegspoelt.

Men denkt ook dat het de natuurlijke ontgiftingsprocessen van het lichaam ondersteunt door het dieet te ontdoen van suiker, cafeïne, geraffineerde voedingsmiddelen en andere stoffen die de energie kunnen uitputten. Hier lees je alles wat je moet weten over de detox kuur door Sapje.

Wat mag je eten?

Rauw (ongepasteuriseerd), organisch sap is het hoofdbestanddeel van een sapkuur. Water op kamertemperatuur of lauwwarm water kan ook worden geconsumeerd tussen elk sapje of elke maaltijd om de eliminatie te bevorderen.

Smoothies en sommige gezonde voedingsmiddelen kunnen worden opgenomen of vervangen voor degenen die meer calorieën nodig hebben. Sommige mensen kunnen kiezen voor alleen rauw of veganistisch voedsel, terwijl anderen glutenvrije maaltijden en snacks kunnen hebben.

De fasen van een detox kuur

Voorbereiding: gedurende drie tot vijf dagen vóór de kuur, geleidelijk elimineren van koffie, geraffineerde suiker, vlees, zuivelproducten, tarwe, alcohol en nicotine om hoofdpijn, hunkeren, en andere ontwenningsverschijnselen tijdens de kuur te verminderen. Verhoog de inname van verse groenten, fruit en vloeistoffen.

Reinigingskuur: drink dagelijks minstens 32 ons sap of smoothie gedurende één tot drie dagen van de eigenlijke kuur. Minstens de helft moet uit groene groentesap bestaan. Bij aanhoudende of onaangename hongergevoelens wordt vaak groentebouillon of een kleine snack zoals wortels, selderij, een salade of een stuk fruit gesuggereerd.

Na de reiniging: eet een paar dagen licht en voeg geleidelijk weer voedingsmiddelen toe in de loop van een aantal dagen.

Nadat je klaar bent met reinigen

De tijd vliegt als je plezier hebt in sapkuren! Neem even de tijd om jezelf te feliciteren met een goed uitgevoerde klus! Nadat je je gezondheid weer hebt opgebouwd, herwonnen en geactiveerd, is de laatste fase van de reis de overgang terug naar je normale leven en dieet.

Doe het langzaam aan

Hoe graag je de eerste dag ook een biefstuk en rode wijn wilt eten, vergeet niet om je organen en lichaam tijdens deze overgang niet te overbelasten. Dit zal al het interne evenwicht dat je hebt verdiend ongedaan maken. Omdat uw lichaam deze voedingsmiddelen een tijd niet heeft verwerkt, kan dit negatieve bijwerkingen hebben.

Dus haast je niet terug in je gewone leven en voedingsmiddelen – ze gaan nergens heen. Respecteer het lichaam en het harde reinigende werk dat het voor je heeft gedaan. Voedingsmiddelen die je beter kunt vermijden zijn: alcohol, zuivel, rood vlees, gefrituurd en/of verwerkt voedsel.

Overgang naar een gezonde levensstijl

Neem de gewoonten over van je voorreinigings- en reinigingsprogramma om je gezondheid te blijven ondersteunen – eet meer fruit en groenten, drink veel water, en blijf sap drinken. De Onderhoudsreiniging is de perfecte optie omdat deze speciaal is ontwikkeld om je te helpen een gezonde levensstijl te behouden.

Hou jezelf in de gaten

Voor degenen die lijden aan voedselallergenen of gevoeligheden, is dit de perfecte gelegenheid om bij te houden en aan te pakken wat je kan schaden. Dit omvat gevoeligheden voor tarwe, zuivel, noten, soja, enz. Om na te gaan of deze triggers zijn, voeg je ze systematisch een voor een weer aan je dieet toe. Door dit te doen, kun je nauwkeurig het allergeen lokaliseren. Als je bijvoorbeeld weer zuivel in je dieet opneemt en symptomen voelt als kramp, hoofdpijn of diarree, kan het zijn dat je gevoelig bent voor zuivelproducten.

Herhaal

Regelmatig ontgiften is een geweldige manier om je gezondheid te behouden. Reinigen verwijdert gifstoffen, laagje voor laagje. Hoe vaker je reinigt, hoe dieper het verschillende gebieden van het lichaam aanspreekt en aanpakt. Na de 3-daagse kuur raden wij aan de kuur om de paar maanden te herhalen. Lees hier alles over de detox kuur van sapjes.

https://www.sap.je/