Fugelflecht
Image default
Mode en Kleding

Wie is Michael Kors?

Michael Kors is een Amerikaanse ontwerper die vooral bekend is om zijn modebedrijf en als jurylid voor de populaire televisieshow ‘Project Runway’.

Wie is Michael Kors?
Michael Kors is geboren op Long Island en verhuisde naar New York City om het Fashion Institute of Technology te bezoeken, maar stopte na twee semesters met werken. Kors lanceerde zijn vrouwencollectie in 1981 en werd jurylid op Project Runway in 2004. First Lady Michelle Obama poseerde in een Michael Kors jurk voor haar eerste officiële portret. Kors woont in New York City.

Het vroege leven
Karl Anderson Jr. is geboren op Long Island, New York, op 9 augustus 1959. De beroemde modeontwerper Michael David Kors is opgegroeid op Long Island in New York. Als peuter werkte Kors als model en verscheen hij in nationale campagnes voor producten als toiletpapier en Lucky Charms cereal. Kors’ biologische ouders gingen uit elkaar toen hij vrij jong was, en hij kreeg zijn nieuwe naam op 5-jarige leeftijd, toen zijn moeder trouwde met zakenman Bill Kors. “Mijn moeder zei, ‘Je krijgt een nieuwe achternaam, dus waarom kies je geen nieuwe voornaam?” herinnerde Kors zich. Hij koos Michael als zijn voornaam en zijn tweede favoriet, David, als zijn middelste naam. Zijn moeder liet hem ook haar trouwjurk ontwerpen. Kors, al een modeverslaafde, was blij met het vooruitzicht. “Het huwelijk duurde niet lang, [maar] de foto’s zijn tijdloos,” zei Kors later.

Inmiddels is de ontwerper wereldwijd bekend, vooral vanwege de Michael Kors tas