Fugelflecht
Image default
Bedrijven

Stille en professionele aggregaat kopen of huren

Stille en professionele aggregaat kopen of huren

Voor wie mobiel en onafhankelijk elektriciteit wil opwekken, is een professionele aggregaat kopen of een aggregaat huren een grote hulp, want die kan op vele manieren worden gebruikt. Een nogal luid werkend aggregaat wordt echter vaak als storend ervaren. Als het volume een probleem is, dan moet u op zoek gaan naar de stilste draagbare generator.

Wat maakt een generator stil

Om het bedrijfsgeluid te verminderen is het belangrijk om de juiste componenten en een hoogwaardige constructie van de generator te kiezen. Een rustig lopende 4-takt motor en een goede isolatie van de onderdelen die het meeste geluid produceren zijn belangrijk. De invertertechnologie stelt producenten van noodgeneratoren in staat om hun snelheid te verminderen en aan te passen aan de belasting.

Wanneer is een stilste draagbare generator nuttig

Als het apparaat in een vrij rustige omgeving moet worden gebruikt, waar er buren in de buurt kunnen zijn die gestoord kunnen worden, dan moet er een rustige, verplaatsbare generator worden gekozen. Daarom worden deze stille generatoren ook gebruikt op campings, bij evenementen…

Een stille aggregaat huren is veel minder belastend voor de directe omgeving. Niet zo belangrijk zijn de werkingsgeluiden, als de stroomgenerator een muzieksysteem voor een feestje moet bedienen of gereedschap dat al veel lawaai maakt tijdens het gebruik van stroom moet voorzien. Vaak zijn de geluiden van de generator dan toch niet meer hoorbaar.

Er moet ook rekening worden gehouden met het feit dat zelfs stille en vlotte generatoren niet helemaal stil kunnen werken. Daarom moet er altijd een bepaalde hoeveelheid achtergrondgeluiden worden verwacht, wat vooral te merken is als alles in de omgeving rustig is.

Wat is een stille stroomgenerator

Het geluidsniveau van een stroomgenerator is de geluidsdruk, die wordt gemeten in decibel (dB). Als er een toename van tien dB wordt gemeten, is dit ongeveer twee keer het volume. Meestal wordt de geluidsdruk van generatoren uitgedrukt in dB(A) en gemeten op een afstand van zeven meter. De gegeven waarde is al geconverteerd en aangepast aan het menselijk oor.

https://www.vosnoodstroom.nl/