Fugelflecht
Tuin en buitenleven

Vier Survival tips die je helpen in Extreme omstandigheden

Je zit ergens in de wildernis en de situatie is verre van ideaal – je wilt jezelf in een veilige situatie brengen – wat zijn je survival skills?

Hier zijn vier tips die je zullen helpen

Maak een goede schuilplaats

Het bouwen van een effectieve schuilplaats kan je beschermen tegen onderkoeling en andere elementen.

 • Denk klein: aangezien je lichaamswarmte je primaire warmtebron zal zijn, kun je een schuilplaats bouwen die net groot genoeg is om je lichaam te beschermen als je gaat liggen.
 • Bouw de fundering: gebruik een van de beschikbare middelen, zoals een omgevallen boom, of zet een sterke tak stevig tegen een staande boom om eenvoudig te bouwen.
 • Voeg de zijkanten toe: stapel stokken aan één kant dicht bij elkaar. Gebruik steeds kleinere stokken om gaten op te vullen.
 • Isolatie toevoegen: bedek de zijkanten met schors, bladeren, dennenaalden, mos, enz. – hoe dikker het materiaal, hoe beter beschermd je zal zijn. Voeg dezelfde isolatie toe als de grond, hoe dikker, hoe beter.

Vind schoon water

Het vinden van schoon, niet-verontreinigd water is de heilige graal van overleven.

 • Regen: verzamelen, bewaren en drinken.
 • Sneeuw: de energie die het voor je lichaam nodig heeft om het water uit de sneeuw te absorberen is hoog. In plaats van het eten van de sneeuw, kan je het dus beter eerst smelten. Dit kan eenvoudig worden gedaan boven een vuur of met een kampvuur. Als dat geen opties zijn, gebruik dan de zon. Versnel het proces door ijs op te hakken in kleinere delen en in direct zonlicht in een waterzak te hangen. Als er geen zon is, gebruik dan je lichaamswarmte.

Steek een vuur aan

Je zult alternatieve ontbrandingsmethoden willen oefenen, begin hiermee voordat ze nodig zijn.

 • Eenvoudig: gebruik lichtere of waterbestendige lucifers. Houd de lucifers droog in een waterdichte container.
 • Middelmatig: gebruik een magnesium-stick. Scheer magnesiumvijlsel van de stok, gebruik de achterkant van je mes om een ​​vonk te maken en de vijlen te ontsteken.
 • Geavanceerd: een batterij kan worden gebruikt om een vonk voor vuur te maken. Gebruik de accu van uw voertuig (verwijderd van voertuig of boot) door draden of staalwol te bevestigen om de positieve en negatieve polen te verbinden. Dit zal een vonk veroorzaken of de wol doen ontbranden. Bij kleinere batterijen, lijnt u twee batterijen uit, positief tot negatief. Gebruik strengen staalwol om de palen te verbinden om een ​​vonk te maken en wol te ontsteken. Een 9-volt batterij werkt prima.

5 survival middelen die je nodig hebt

Als het gaat om overlevingsuitrusting, zijn gereedschappen die meer dan één doel dienen, het beste.

 1. Slijpsteen: Deze stenen zullen in groot en klein formaat je leven een stuk fijner maken. Het zal je gereedschap altijd scherp houden en eventueel andere materialen kunnen verfijnen. Je kan er ook voor kiezen om zelf een slijpsteen te maken.
 2. Aansteker: Bic (€2); Een aansteker is goedkoop en blijft droog om vuur te maken. Het hebben van een backup aansteker is essentieel.
 3. Mobiele telefoon: hoewel je misschien niet altijd een signaal krijgt, is het een essentieel moderne overlevingsmiddel geworden. Neem ook een extra batterij of een externe oplader mee.
 4. Zakmes: het TecX Inceptra zakmes (€ 24,99) is veilig en scherp. Dit goedkope zakmes is licht van gewicht en klapt handig in voor veiligheid. Ook scheert het gemakkelijk hout voor aanmaakhout of dient het als speerpunt.
 5. EHBO-kit: Een veilige kit met hulpmiddelen zal je helpen zodra je in de moeilijkheden zit. Wanneer je in de naarste situatie zit kan deze uitrusting essentieel zijn om te overleven.
http://www.FHM.nl