Fugelflecht
Image default
Zorg

Tijdelijk werken in Nederland als buitenlander

Komt u naar Nederland om te wonen en werken? Dan is het van belang dat u hier een zorgverzekering afsluit. Het hebben van een zorgverzekering is verplicht, ook al komt u maar tijdelijk werken in Nederland als buitenlander. Zodra u ingeschreven staat bij de gemeente waar u gaat wonen, kunt u een zorgverzekering afsluiten. Natuurlijk heeft u al genoeg andere zaken om te regelen wanneer u verhuist naar een ander land. Daarom heeft HollandZorg een verzekering ontwikkeld speciaal voor arbeidsmigranten. Hiermee willen we het afsluiten van een zorgverzekering voor u eenvoudiger maken.

Zorgverzekering arbeidsmigranten van HollandZorg

Met onze zorgverzekering voor arbeidsmigranten hebben we niet alleen aan de werknemers gedacht, maar ook aan werkgevers. Een verzekering bij HollandZorg kan makkelijk afgesloten en (tijdelijk) stopgezet worden. De zorgpremie wordt automatisch ingehouden op het salaris en als werkgever heeft u een vaste contactpersoon bij ons.

Als werkgever heeft u ook toegang tot het werkgeversportaal, waar u inzicht heeft in de polisadministratie van uw werknemers. U kunt een zorgverzekering afsluiten voor uw werknemer, zodat deze dit niet zelf hoeft te regelen. Heeft uw werknemer recht op zorgtoeslag? Dan kunt u dit zo nodig aanvragen. Daarbij zorgen we ervoor dat uw werknemers zo snel mogelijk hun polis en digitale EHIC ontvangen.

Basisverzekering en aanvullende verzekering

Een basiszorgverzekering is verplicht om af te sluiten. Hiermee kunt u gebruik maken van de meest noodzakelijke zorg. U kunt zelf bepalen of u zich aanvullend wilt verzekeren of niet. Een aanvullende verzekering komt van pas als u een vergoeding wilt ontvangen voor bepaalde behandelingen die niet opgenomen zijn in het basispakket. Ook kosten voor de tandarts vallen buiten het basispakket. Komt u regelmatig bij de tandarts? Dan is het afsluiten van een tandartsverzekering een verstandige keuze. Zorg er wel voor dat de basisverzekering en tandartsverzekering ingaan voor 1 januari 2021. Mocht u hulp nodig hebben bij het kiezen van een aanvullende verzekering, dan kunt u altijd contact opnemen.

https://www.hollandzorg.com/nl