Fugelflecht
Image default
Industrie

Smeedproducten zonder koolstofstaal, wat houdt het in en wat kun je er allemaal mee?

Koolstofstaal is een metaal dat is gebaseerd op ijzer en vaak wordt gebruikt tijdens het smeden. Het bevat niet alleen koolstof, maar ook mangaan en andere soorten elementen. Koolstofstalen smeedstukken worden onder andere gebruikt in leidingtoepassingen, pijpfittingen en drukhoudende onderdelen. smeden

In welke vormen kun je dit type materiaal krijgen?

Dit metaal is verkrijgbaar in vier hoofdgraden. Deze kwaliteiten bieden een wisselende mate van slagvastheid, hardheid en slijtvastheid. Koolstofstalen smeedstukken die zijn samengesteld uit een lage hoeveelheid van deze stof zijn de beste keuze voor dit proces omdat ze meer vervormbaar en minder bros zijn. Middelmatige kwaliteit bestaat uit hogere niveaus van zowel koolstof als mangaan en wordt vaak gebruikt voor gesmede producten die sterk aan slijtage onderhevig zijn.

Ten slotte bevatten hoge en zeer hoge kwaliteiten het hoogste gehalte aan de legeringen en zijn ze zowel hard als veerkrachtig. Ze zijn echter ook bros en vereisen een speciale verwerking wanneer ze door warmte worden behandeld.

Waar worden smeedproducten zonder koolstof voor gebruikt?

Smeedstukken van koolstofstaal worden gebruikt in een groot aantal toepassingen met hoge slijtage, maar ook in toepassingen met hoge spanningen. Dit komt omdat het materiaal een hoge sterkte en slagvastheid heeft. De meest voorkomende toepassingen zijn bussen, onderdelen van booreilanden, machinecomponenten en mijnbouwapparatuur.

Het wordt ook gebruikt in carburateuronderdelen, tandwielkasten, assen en spoorwegonderdelen. Het is ook een materiaal dat routinematig wordt gebruikt om auto-onderdelen zoals carrosserieën, spatborden, pannen en transmissiedeksels te maken.

Niet voor niks is staal zonder koolstof zo populair

Koolstofstalen smeedstukken kunnen in tal van toepassingen worden gebruikt en zijn daarom zeer populair. De automobielindustrie gebruikt ze veel, net als de olie- en gasindustrie. Ze worden gebruikt door de machinebouwindustrie, maar ook door gereedschaps- en matrijzenbouw en werktuigmachines.

De hierboven vermelde industrieën houden een volledige inventaris bij van dit materiaal om ze te gebruiken wanneer er behoefte is aan koolstofstaal, wat vrij vaak het geval is. De producten die nodig zijn voor open matrijssmeedwerk omvatten blokken, schijven, flenzen, naven, naadloze gewalste ringen en andere soorten gesmede vormen die zo kunnen worden bewerkt dat ze kunnen worden omgezet in afgewerkte onderdelen.

De items zijn ontworpen om te voldoen aan de bedrijfsspecificaties, wat die ook mogen zijn. In sommige gevallen zijn er aangepaste lengtes en afwijkende maten nodig. Het bedrijf dat de onderdelen maakt, zoekt uit wat de klant nodig heeft voor de toepassing en zal dat ook doen. Aangepaste chemie materiaal kan worden gesmolten tot specificaties met betrekking tot niet-standaard legeringen.

Of het nu gaat om een eenvoudig project op korte termijn of een langlopend contract waarbij u regelmatig producten nodig heeft, het is essentieel dat u het bedrijf dat u gaat contracteren precies laat weten wat u nodig heeft. Van daaruit kunnen ze beslissen of u smederijen op maat nodig hebt of dat ze al beschikbaar zijn voor uw gebruik. Communiceer zo effectief mogelijk over uw project en wat er gedaan moet worden.

https://123smeden.nl/pages/smeedoven