Fugelflecht
Image default
Zakelijke dienstverlening

Is een iemand inhuren voor je interim HR-opdrachten de toekomst?

Een geliefd medewerker kondigt aan dat ze zwanger is: je bent blij maar begint ook met stressen, wie moet nu die interim HR-opdrachten maken? Tegenwoordig is daar een hele makkelijke oplossing voor. Je kunt gewoon heel snel en moeiteloos, via een bedrijf zoals Four Months in Hilversum, iemand inhuren. Deze tijdelijke medewerker is professioneel en ervaren. Een perfect iemand om even de interim HR-opdrachten te laten doen. En dan als de niet meer zwangere collega terug komt, dan neemt zij het weer rustig over. Appeltje-eitje kun je wel zeggen. Maar het was niet altijd zo gemakkelijk.

Zwangerschapsverlof en interim medewerkers

Het begon eigenlijk in 1889 dat er voor het eerst een officiële regel kwam voor het zwangerschapsverlof. In 1889 kwam er de wet dat vrouwen met onbetaald zwangerschapsverlof moesten. Het was in 1913 pas toen de ziektewet voor betaald zwangerschapsverlof werd aangenomen in de Nederlandse overheid. Alleen er was zoveel bezwaar dat het tot 1930 duurde voordat de wet van kracht werd. Gelukkig ging het daarna veel sneller beter, want in 1939 hadden vrouwen in Nederland, het langste verlof van Europa. Nederlandse vrouwen hadden wel 12 weken vrij. En ze hadden de hoogste vergoeding in heel Europa. Goed geregeld dus, denk je.

Neem contact op met de professionals

Als je nu kijkt naar de statistieken blijkt dat Nederland een van de minst ruime zwangerschapsverlof regeling heeft. Dit komt vooral doordat Nederland niet heel veel heeft veranderd sinds 1939. Gelukkig heeft Nederland wel betaald zwangerschapsverlof, het had ook veel erger gekund. Een van de nieuwste ontwikkelingen in zwangerschapsverlof is de zwangerschapsvervanging. Nooit meer stress omdat een belangrijke medewerker zwanger is en er niemand is om de interim HR-opdrachten te maken. Neem gewoon contact met een bedrijf als Four Months en zij regelen alles. Als medewerker kun je rustig thuis genieten van je baby. En als werkgever kun je tevreden zijn dat de interim HR-opdrachten goed worden behandelt. Dus is zwangerschapsvervanging de toekomst?

https://fourmonths.nl/