Fugelflecht
Image default
Woning en Tuin

Het zonnetje in huis, of juist niet

Zonwering in Ede is onmisbaar voor elke getijde van het jaar. Of het nu midzomer is waardoor u met zonwering in Ede wilt voorkomen dat het huishouden te warm wordt of tijdens de herfst als de zon erg laaghangend is. Voor zonwering in Ede zijn er veel verschillende oplossingen te bedenken. De meest populaire binnenzonwering in Ede zijn hieronder voor u op een rij gezet.

Meer interesse in buitenzonweringen zoals tuinoverdekkingen? Bekijk hier meer informatie over tuinoverdekking met windschermen, parasols en zonneschermen.

 

Screens

Een screen is een verticaal hangende zonwering te verkrijgen in standaard en zip uitvoering. Het verschil tussen deze twee is dat een zip uitvoering door middel van een ritssluiting vast zit in de geleiders. Een zip screen heeft als voordeel dat het stormvast is en tevens kan dienst kan doen als een vliegen hor. Een screen dekt het raam volledig af voor de zon en voorkomt daarmee inkijk en het warmer worden van uw kamer.

 

Rolluiken

Rolluiken lijken vrij veel op een screen. Net zoals bij een screen verdwijnt de zonwering in een bak boven het raam. Bij een rolluik is echter een grotere bak vereist, omdat de aluminium platen meer ruimte in nemen dan een doek. Dit is een klein nadeel ten opzichte van de screen. Daarentegen heeft een rolluik 365 dagen per jaar een positieve invloed op het klimaat van uw huis. Naast dat deze zonwering in de zomer de warmte tegen houdt, zal het in de winter ook zorgen voor een isolerende werking. Met een rolluik bent u daarnaast beter beveiligd. Als de rolluik naar beneden is heeft het een inbraak vertragende werking.

 

Knikarmscherm

Wilt u in de zomer lekker kunnen genieten van uw terras, dan is deze vorm zonwering in Ede voor u de misschien wel de juiste oplossing. Knikarmschermen zijn te krijgen met een uitval van 2,5 meter of 3 meter. Voor de grotere terrassen zijn er schermen beschikbaar met een uitval van 3,5 tot zelfs wel 4 meter. Als de schermen volledig uit worden gehangen dan creëert u een volledige schaduwplek en kunt u zelfs in het midden van de zomer lekker buiten zitten. Heeft u een terrasverwarmer dan kunt u door middel van een knikarmscherm ook makkelijker de warmte behouden.