Fugelflecht
Onderwijs

Het geheim van een goede management assistent

De management assistent is de steun en toeverlaat voor zijn manager en een noodzakelijke figuur bij de bemiddeling binnen de afdeling en het bedrijf. De management assistent is het eerste aanspreekpunt voor zijn manager. Hij presenteert zich met een brede algemene en professionele kennis, straalt professionaliteit uit en geeft een gevoel van vertrouwen en verantwoordelijkheid.

De management assistent is een link binnen de afdeling en organisatie

De management assistent werkt over het algemeen in overeenstemming met de taken van zijn manager en speelt een rol bij het vergemakkelijken van het dagelijkse contact met de andere afdelingen van het bedrijf. Op deze manier staat hij de manager bij zijn doelen te bereiken. Daarom communiceert de management assistent dagelijks met bijvoorbeeld marketing, communicatie en andere afdelingen binnen het bedrijf.

Wie zijn de potentiële werkgevers voor de management assistent?

Management assistent is waarschijnlijk één van de meest voorkomende vacatures omdat bijna alle managers van bedrijven vanaf een bepaalde omvang hulp kunnen gebruiken. De functietitel kan anders zijn en dat hangt meestal af van hun rol die ze hebben op bedrijfs- en hiërarchisch niveau. Hoe hoger in rang de algemeen directeur van het bedrijf waarvoor de assistent werkt, des te zwaarder en uitgebreider zijn verantwoordelijkheden worden.

Uitdagingen van het beroep management assistent

Het meest opvallende aan de positie van management assistent is dat het de functie is die een vertrouwenspositie vervult. Hij of zij is het imago van zijn manager, maar ook ondersteuning en eerstelijns hulp aan alle andere medewerkers. Een management assistent communiceert met andere afdelingen, zowel over gezamenlijke als privé projecten. Hij of zij werkt soms onafhankelijk naar het doel, maar moet ook een teamspeler zijn om een goede relatie met anderen te behouden. Van de management assistent wordt verwacht dat hij vriendelijk en flexibel is.