Fugelflecht
Image default
Gezondheid

Heb jij de skills om yogadocent te worden?

Alhoewel yoga al meer dan 5000 jaar oud is, wint het jaar na jaar aan populariteit. De trend om lichaam en geest in balans te brengen is niet te stoppen. Dat yoga gebasseerd is op verschillende lichaamshoudingen is natuurlijk bij iedereen bekend. Maar wat doet zo een yoga-sessie nog meer? Misschien doe je al wel een tijdje zelf aan yoga en beschik je over de nodige skills om binnenkort deze technieken aan te leren?

Lenigheid

Uiteraard heeft iedereen grenzen aan de mate waarin hij of zij het lichaam beweegt. Toch is een behoorlijke portie lenigheid best handig wanneer je de verschillende lichaamshoudingen op een correcte manier wil voorstellen.

Vertrouwen

Mensen zijn sceptisch van aard. Iemand die nog niet bekend is met het gegeven is vaak wantrouwig. Als toekomstig docent ben je best zelfverzekerd en weet je het nodige vertrouwen aan je doelgroep te schenken. Je bent zachtaardig, betrouwbaar en open. Een gespannen, onwennig gevoel is dan ook geen goede manier om een yogasessie bij te wonen. Zo snel mogelijk het vertrouwen van je studenten winnen is dus cruciaal. Krijg je het vertrouwen van je studenten, dan is de kans groot dat ze veel sneller vorderingen zullen maken.

Haal diep adem!

Als yogadocent heb je je innerlijke spanning perfect onder controle. Een echte stresskip die de spanning niet de baas kan zien we niet meteen voor de klas staan. Je ademhaling is dan ook van cruciaal belang. Je weet op gepaste wijze je ademhaling te controleren en beheersen.

Enthousiasme

Al vormen bovenstaande skills een belangrijk pluspunt, ze zijn niet uitsluitend. Bovenstaande eigenschappen kunnen, mits geduld en oefening aangeleerd worden. Afhankelijk van je eigen niveau heeft dit soms wel enige tijd nodig. Toch zijn we er van overtuigd dat iedereen vroeg of laat de kneepjes van het vak leert. Toch is er één belangrijk aspect dat niet mag ontbreken. Het is dan ook de hoofdreden om een opleiding als yogadocent te starten. we hebben het natuurlijk over ENTHOUSIASME! Heb je de yogamicrobe helemaal te pakken en kan je niet wachten om deze aan een groot publiek door te geven? Top! Met het nodige enthousiasme wordt je in een mum van tijd een meesterdocent.

Ga er voor!

Wil je weten of je echt over de nodige skills beschikt? Er is maar één manier om er daadwerkelijk achter te komen: start je opleiding. Geen zorgen, een opleiding tot yogadocent hoeft geen jaren te duren. Dankzij deze yogaopleiding van 200 uur ben je binnen de korste keren een ervaren yogadocent!