Fugelflecht
Image default
Bedrijven

Hoe ontstoppen professionals een verstopt riool?

Een probleem met de septische tank en een afvoer ontstoppen horen tot de meest voorkomende noodsituaties in het huishoudelijk, commercieel en industrieel sanitair. Professionele ontstoppers van Animo Ontstoppingsdienst hebben enkele speciale technieken voor het onderhoud aan uw riool/afvoer.

Gevaar voor de gezondheid

Een beschadigde, verstopte of vervuilde rioolleiding of septic tank kan de goede werking van toiletten en andere apparaten verhinderen. Het kan zelfs tot gevolg hebben dat het riool weer volloopt, wat kan leiden tot overstromingen en gezondheidsrisico’s. U moet waarschijnlijk de hulp inroepen van ontstoppingsdienst Wijchen om uw probleem op te lossen.

Het belang van rioolinspectie

Zoals elk loodgietersprobleem moet een verstopt riool goed worden gediagnosticeerd. Het eerste wat een professionele ontstopper zal proberen te doen is zoveel mogelijk informatie over uw systeem te krijgen, evenals eventuele details over het probleem. Als uw rioolleiding verstopt is, moet u uw techniekers vertellen of er kortgeleden objecten zoals sanitaire artikelen zijn weggegooid of dat uw rioleringssysteem bijvoorbeeld gevoelig is voor invasie van boomwortels.

De ontstopper kan een camera inspectie uitvoeren, vooral als hij een vermoeden heeft van beschadigde leidingen of verbindingen. De oorzaak van een verstopte rioolwaterafvoer kan zich in verschillende delen van het systeem bevinden. Hoe dichter bij de ingang hoe gemakkelijker de rioolreiniging zal zijn. Wanneer schade aan een van de leidingen wordt vastgesteld zullen de techniekers van de ontstoppingsdienst Nijmegen een reparatie moeten uitvoeren of een deel van de riool vervangen. Bij grotere schadegevallen kunnen zij ook een nieuwe riolering aanleggen. Problemen veroorzaakt door toiletpapier en menselijk afval, bevinden zich vaak in de buurt van het toilet en kunnen met relatief weinig moeite worden losgemaakt. Het riool ontstoppen is dan binnen korte tijd uitgevoerd door de mensen van ontstoppingsdienst Druten. Ernstiger zijn de verstoppingen die worden veroorzaakt door katoenen of plastic producten.

Als u professionele hulp of noodhulp nodig hebt om uw riolen in de omgeving van Arnhem te ontstoppen, neem dan contact met onze ontstoppingsdienst Arnhem.

https://www.animo-ontstoppingsdienst.nl/