Fugelflecht
Image default
Energie

Elektricien worden

Binnen werken aan gebouwen die in aanbouw en/of renovatie zijn, of buiten aan telecommunicatie- en elektriciteitssystemen, is waar elektriciens het grootste deel van hun tijd aan werken. Een ding om in gedachten te houden is dat elektriciens vaak op een afgelegen locatie werken voor een periode die van een dag tot meerdere maanden kan duren. Elektriciens gaan dan naar een ander werkterrein, dat zich op grote afstand van hun huis kan bevinden. Als gevolg hiervan wordt verwacht dat ze zullen reizen om hun taak te voltooien. De werkomstandigheden voor elektriciens kunnen beperkt zijn en het kan zijn dat ze voor langere tijd moeten staan ​​of knielen. Meestal werken elektriciens zelfstandig aan een project, maar soms zijn ze lid van een groter team bij grotere organisaties. Dit is iets waar een elektricien Zeist regelmatig mee te maken heeft. Als je na het lezen nog steeds geïnteresseerd bent om elektricien te worden, dan zijn de volgende twee suggesties om in gedachten te houden als je besluit dit carrièrepad in de toekomst te volgen.

Bouw je weg omhoog

Je begint helemaal aan het begin van je carrière, net als elke andere carrière. Een stage is de eerste stap om elektricien te worden. Ongeveer vier jaar lang werk je samen met en leer je van een meestertechnicien voordat je zelfstandig aan de slag gaat. Als elektricien kun je niet kleurenblind zijn omdat je met kleurrijke draden werkt, wat voor bepaalde personen een fysieke belemmering kan zijn. Dus je kunt maar beter een andere carrière bedenken als je geen onderscheid kunt maken tussen kleuren. De meeste elektriciens krijgen tijdens hun stage instructies van hun senioren. Je hebt ook ongeveer 2.000 uur praktische training nodig om een ​​professionele elektricien te worden.

Kies een specifiek veld

Je zult een vakgebied moeten kiezen nadat je je stageprogramma hebt voltooid. Als elektricien moet u hier uw aandacht op richten. Je hebt de mogelijkheid om je te concentreren op commerciële of residentiële banen. Residentiële technici zijn beperkt tot de bouw en het onderhoud van woningen, terwijl commerciële elektriciens in bedrijfsgebouwen of andere openbare plaatsen zoals winkelcentra werken. Industrieel monteur of lijnwachter worden zijn andere haalbare opties. Technische werknemers in industrieën en grote faciliteiten zoals datacenters of verwerkingsfabrieken staan ​​​​bekend als industriële technici. Linemen zijn de elektriciens die verantwoordelijk zijn voor het brengen van stroom van de openbare lijnen van de elektrische installatie naar het externe contact van het elektrische systeem van het huis.