Fugelflecht
Image default
Aanbiedingen

Kleurrijk kantoor

Kleurrijk kantoor

De kantoren zien er over het algemeen vrij saai uit; er wordt veel gebruik gemaakt van kleuren zwart, wit en grijs. Dit is erg jammer! De kleur heeft namelijk invloed op de werksfeer. Wij vertellen jou graag welke kleuren je waarom kunt gebruiken. Lees verder en ontdek de mogelijkheden voor jouw werkplek. 

 

Kleureneffect

Het uiterlijk van het kantoor heeft invloed op het gevoel van de werknemers. Het is erg belangrijk dat de werkplekken zijn voorzien van voldoende licht, zodat de werknemers de mogelijkheid krijgen om optimaal geconcentreerd te zijn. Naast de mate van het licht op de werkplek, zijn kleuren ook van belang. De kleuren van het kantoor hebben niet alleen invloed op werknemers, maar ook op de klanten. De klanten worden vrolijk wanneer ze een uniek en kleurrijk kantoor treffen. Er zijn verschillende soorten kleuren en iedere kleur heeft haar eigen invloed op het brein van de mensen. 

 

Verschillende kleuren

Iedere kleur is uniek, waardoor iedereen kleur ook haar eigen werking heeft. Hieronder  tonen wij een overzicht van de verschillende kleuren en hun invloeden. 

  • Rood: de rode kleur prikkelt jouw hartslag en bloedsomloop. De kleur staat voor passie en emotie. Met deze kleur merk je dat de sfeer om het kantoor energieker wordt. Er worden over het algemeen sneller beslissingen genomen.

  • Blauw: de blauwe kleur staat voor concentratie, betrouwbaarheid en rust. Werknemers en klanten worden op hun gemak gesteld. Bij de werknemers neemt de productiviteit toe. Door enkel de blauwe kleur te gebruiken, creëer je snel een kille ruimte. Dit kun je voorkomen door naast de blauw kleuren ook een aantal warme kleuren te gebruiken.

  • Geel: de gele kleur is de kleur van de zon en straalt vrolijkheid uit; haal het zonnetje in huis. Het geeft je gedurende de dag een boost en zorgt voor een warm onthaal. 

 

Meer informatie

Na het lezen van dit artikel heb je aantal opties om de kleur van je kantoor te bepalen. Naast het bepalen van de kleuren, moet je bij je kantoorpand ook denken aan de inrichting. Kato Kantoorinrichting heeft alles in huis om jouw kantoor in te richten. Vraag vrijblijvend je offerte aan, zodat je niet voor verassingen komt te staan. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Kato

 

https://www.katokantoorinrichting.nl/