Fugelflecht
Image default
Energie

Alles over de kleine windmolen

De laatste jaren zien we in Nederland steeds meer windmolens om ons heen. Sommige mensen vinden het mooi, andere mensen hebben er geen mening over. Maar wat wel duidelijk is, is dat het een bijdrage kan leveren aan jouw bedrijf. Heb jij een boerderij en wil jij zelf stroom opwekken? Daarvoor is de kleine windmolen van EAZ geschikt. Jij kunt dan namelijk voor je eigen stroom zorgen het hele jaar door! Het kan zelfs nog beter, want je kunt ook je zonnepanelen plaatsen en het dan met elkaar combineren. Dan haal je namelijk in de zomer en in de winter het beste uit de natuur en dat kun je dan weer gebruiken in je eigen bedrijf. Je gaat even een investering doen, maar je weet waarom je het doet en dat je het ook weer terug gaat verdienen. Het is daarom ook een zinvolle keuze om er werk van te maken en snel je eigen kleine windmolen te laten plaatsen.

Verduurzamen

Als je een eigen boerderij hebt dan ligt de focus nu en met name gericht op de toekomst op verduurzamen. Een windmolen speelt hierin ook een rol. De windmolen zal namelijk 20 jaar lang draaien, dag in dag uit en dat is dan goed voor ongeveer 170.000 draaiuren. Het is efficiënt, eenvoudig, kent een lange levensduur met lage onderhoudskosten en het is groot genoeg voor de boerderij en klein genoeg voor in jouw landschap!

Kosten windmolen      

Hoe duur is een windmolen? Dat is een vraag die je jezelf natuurlijk gaat stellen. Maar dit hangt af van welke windmolen je kiest en of je er bijvoorbeeld ook nog zonnepanelen bij wilt plaatsen e.d. Het is daarom goed om eens te informeren naar de kosten, maar ook naar wat het je op gaat brengen en binnen welke tijd. Je hebt dan een goed beeld van hoe snel je je investering terug gaat verdienen. 

 

https://www.eazwind.nl/