Fugelflecht
Image default
Cadeau

E-sigaretten: direct to lung of mouth to lung?

“Hey maar jij… Als je rookt, doe je dat dan over je longen of blaas je het direct weer uit nadat je geïnhaleerd hebt?” Het is de welbekende vraag die gesteld wordt in groepen waar ook niet-rokers zijn. Er is geen roker aan wie deze vraag niet gesteld is! Bij de aanschaf van een e-sigaret, beantwoordt u een soortgelijke vraag al voordat u ook maar één hijsje genomen heeft. 

 

Verschillende startersets van e-sigaretten zijn dan ook onder te verdelen naar drie soorten: direct to lung, mouth to lung en een combinatie van beide. In dit blog proberen we de verschillen in kaart te brengen, zodat u beter weet welke startersset u straks wilt aanschaffen.

 

Direct to lung (DL)

 

Direct to lung e-sigaretten worden vaak ook wel afgekort tot het simpelere DL. Rokers die weleens een avondje hebben doorgezakt in een shishabar, weten hoe het is om veel damp te produceren. Direct to Lung e-sigaretten zorgen voor exact hetzelfde effect. 

 

De werking van DL is eigenlijk heel eenvoudig. Doordat de omgezette vloeistof direct naar de longen toegaat, ontstaat er een hogere mate van damp. Dit heeft te maken met het feit dat de longen groter van stuk zijn. Hierdoor is de capaciteit om damp op te slaan eveneens groter. De voorraad e-liquids zal dan ook sneller op raken dan bij andere e-smokers het geval is. 

 

Mouth to Lung (MTL)

 

Er is ook een groep die het als onprettig ervaart om de toevoer van rook direct naar de longen te geleiden. Voor deze gebruikers van de e-smoker wordt Mouth to Lung (MTL) aangeraden. Hierbij komt de damp eerst in uw mond, waarna u zelf kunt beslissen of u de rook verder inademt of de damp uitblaast. Deze starterssets zijn vaak uitgerust met een speciaal soort coil. Het ohm-getal geeft de sterkte van de coil weer. 

 

Smokesmarter

 

We hopen dat dit blog de nodige inzichten heeft geboden. Een partij die u nog meer kan vertellen over Direct to Lung en Mouth to Lung uitvoeringen van de e-sigaret, is Smokesmarter. Deze webshop is al jaren actief in de wereld van clearomizers, coils en e-liquids. Neemt u contact op met dit bedrijf, dan zult u geholpen worden door een vriendelijke medewerker die de tijd neemt om uw vragen te beantwoorden.