Fugelflecht
Image default
Huishoudelijk

De beste wasmachine

De beste wasmachine

De wasmachine maakt nu deel uit van elk huishouden. Hoewel het meestal een lange levensduur heeft, wordt zelfs het hoogtepunt van een wasmachine op een bepaald moment gepasseerd. Dan moet u een nieuw apparaat gaan kopen.

Welk ontwerp of welke fabrikant is geschikt? Waar moet ik op letten als het gaat om energieverbruik en welke functies heb ik nodig? Dit zijn allemaal belangrijke vragen waarop wij de antwoorden geven in onze wasmachinevergelijking. Daarnaast bieden wij u tips over waar u goedkoop wasmachines kunt kopen en welke accessoires ook de moeite waard zijn om te kopen.

Overzicht van verschillende soorten wasmachines

Bij het kiezen van de juiste wasmachine moet u niets aan het toeval overlaten. Inmiddels zijn er tal van leveranciers, modellen en fabrikanten op de markt. De keuze is vaak erg moeilijk. We laten u zien welk type apparaat beschikbaar is en welke producteigenschappen het heeft.

Ingebouwde wasmachine

De ingebouwde wasmachine kan, zoals de naam al aangeeft, handig en onzichtbaar worden weggewerkt in een kast. Deze apparaten zijn beschikbaar als frontloading wasmachines en zijn in de meeste huishoudens direct in de keuken geïntegreerd. Er zijn ook wasmachines onder de bank, maar deze kunnen niet volledig worden afgedekt. Bij de wasmachinetest is het duidelijk dat de inbouwmodellen iets compacter zijn ontworpen. Het draagvermogen ligt tussen 6 en 7 kg. Dit is voldoende voor de meeste huishoudens tot vier personen. Deze machines scoren ook goed in de energie-efficiëntieklasse. Dankzij de technische vooruitgang hebben veel van deze machines ook een efficiëntieklasse tussen A++ of A+++. Sommige modellen bieden ook praktische ondersteuning, zoals de automatische vulhoeveelhedenfunctie. Hierdoor wordt de waterhoeveelheid automatisch aangepast aan de was in de trommel. Dit bespaart niet alleen water, maar is op de lange termijn ook voelbaar in de onderhoudskosten.

Voorlader wasmachine

Voorladers worden geladen via een opening aan de voorzijde. U kunt de was comfortabel in de trommel laden vanaf de voorkant en de wascyclus volgen door de meestal glazen patrijspoort. Wat zijn de afmetingen van een frontlader? Voorladers zijn in principe verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Machines met een hoogte van 85 cm en een breedte en hoogte van 60 cm zijn echter standaard. De voorladers zijn ook variabel qua capaciteit. Grotere machines bieden zelfs een volume tot 9 kg. Commerciële voorladers hebben zelfs een capaciteit van 12 kg en meer. Net zoals de omvang kan variëren, verschillen ook de afzonderlijke machines van de fabrikanten in hun energie-efficiëntieklasse. Goede wasmachines hebben energie-efficiëntieklassen van A++ of A+++.

 

lees meer op tevredenconsument

https://tevredenconsument.nl/huishoudelijke-apparaten/de-beste-wasmachine/

Gerelateerde artikelen

Waarom kiezen steeds meer mensen voor een boxspring lease? Een aantal redenen om dit te doen

Advies van Interieuradvies in Eersel

De Master Lock 5400D select acces key storage box review