Fugelflecht
Image default
Woning en Tuin

Wat is de beste mobiele airco van dit moment?

Mobiele airco’s worden steeds geavanceerder. Ook de mobiele airco’s van dit moment kunnen zowel koelen als verwarmen, maar ook alleen de lucht ontvochtigen. 

Ontvochtigen en afvoer

Wist u dat het ontvochtigen van de binnenlucht al leidt tot de ervaring van koeling? De mobiele airco heeft altijd een slang die naar buiten geplaatst zal moeten worden, hier voert hij warme of koude lucht af (naar gelang u verwarmt binnenshuis, of juist koelt).

Maar ook zal het vocht, wat aan de lucht onttrokken is, afgevoerd worden door de buis. U zult dan ook druppels kunnen verwachten uit de afvoer. Verwacht overigens niet alleen druppels; ook blaast de mobiele airco warme of koude lucht uit (ontrokken uit de lucht in de woning). 

Om gebruik te maken van de mobiele airco zult u een opening naar buiten moeten creëren (dit kan natuurlijk ook een open, of gekanteld raam zijn). Sommige mensen gebruiken een kattenluik, wat zij speciaal laten plaatsen voor dit doeleinde. De mobiele airco is voordeliger in aanschaf dan een split airco, waardoor creatieve oplossingen voor de afvoer-slang de moeite waard zijn. Niet alleen zijn deze de moeite waard, het zorgt ook voor het allerbeste effect, want een geopend raam is eigenlijk niet wenselijk, aangezien het dan veel meer stroom zal kosten om de gevraagde temperatuur te bereiken. 

Energiezuinig gebruik

Overigens doet u er verstandig aan de airco op enkele graden lager te zetten dan de actuele huistemperatuur. Is het bijvoorbeeld 28 graden in uw woonkamer, zet de airco dan op 26 graden. De airco zal namelijk zowel koelen als ontvochtigen, waardoor u de beleving krijgt van een koele ruimte (terwijl de temperatuur misschien maar enkele graden daalt). Zet u de stand van de airco nog lager dan 2 graden verschil, dan zal de airco veel meer kracht moeten bijzetten (en extra stroom gebruiken) om deze temperatuur te halen. 

De beste mobiele airco

Diverse fabrikanten leveren zeer geavanceerde en hoogwaardige mobiele airco’s. Op de website Klimaatbeheersinginhuis.nl kunt u alles rustig nalezen over de verschillen tussen type en modellen mobiele airco’s. U leest er wat de beste mobiele airco van dit moment is, maar ook alle toepassingen. 

https://www.klimaatbeheersinginhuis.nl/beste-mobiele-airco-top-4-van-dit-moment/