Fugelflecht
Gezondheid

Beste Tips tegen een kater – kater voorkomen

 

Soms dan wordt je wakker op een zondagochtend met spijt van alle drankjes die je de avond daarvoor allemaal genuttigd hebt. Een kater is nooit leuk, en elke keer neem jij jezelf ook weer voor om de volgende keer een kater te voorkomen, en met deze tips tegen een kater moet daar nou eindelijk ook iets van terecht kunnen komen.

Leg een goede bodem

Van niks wordt je zo snel dronken als het drinken op een lege maag, zorg er dus voor dat je een avondmaaltijd nuttigt met veel gezonde vetten en eiwitten. Deze voedingsstoffen zullen de alcohol het beste absorberen. Suiker kun je beter niet te veel eten, alle alcohol die je gaat drinken wordt al omgezet in suiker, en als je hier ook nog eens veel suiker bij eet is dit niet bepaald gezond.

 

Begin al vroeg op de dag met het drinken van water

Je weet waarschijnlijk wel dat het verstandig is om tussen de alcohol door ook glazen water te drinken en om op de ochtend na het drinken veel water te drinken, maar water drinken heeft al voordelen als je er voor het stappen mee begint. Wanneer je veel vocht in je lichaam hebt zal je uiteraard ook een stuk minder snel uitgedroogd zijn. Drink dus lekker veel water de gehele dag door om een kater te voorkomen.

 

Blijf bij één soort drank

Wanneer je bier, wijn, en sterkedrank allemaal door elkaar gaat drinken krijgt jouw lever veel verschillende soorten stoffen binnen om af te breken. Doordat de lever veel verschillende stoffen moet afbreken gaat het proces nog langzamer, ontstaan er nog meer tussenproducten en heb je dus een zwaardere kater. Als je dat wilt vermijden is het belangrijk dat je maar één soort drank nuttigt.

 

Neem een anti-katermiddel

Er zijn verschillende anti-katermiddel op de markt en deze anti-katermiddel bevatten het stofje asparagine. Asparagine is een stofje wat de enzymen van de lever ondersteunt bij het afbreken van alcohol, en zo het gehele proces versnelt. Bovendien heeft asparagine een bloedzuiverende werking waardoor de afvalstoffen sneller het lichaam uit zullen zijn. Wanneer je dus een anti-katermiddel neemt voordat je begint met drinken dan kun je een kater voorkomen aangezien de alcohol een stuk sneller afgebroken zal worden. En wanneer al die alcohol sneller je lichaam uit is zal je ook geen last hebben van een kater.

 

Met deze tips tegen een kater kun je de volgende keer dat je wat gaat drinken een kater voorkomen zodat jij jezelf de volgende dag gewoon helemaal top voelt. Iedereen doet weleens een drankje, maar niemand zit te wachten op een kater, en met deze tips hoeft dat ook helemaal niet. Als je slim drinkt kun je best wat wegtikken zonder een kater te hebben de volgende dag.