Fugelflecht
Image default
Sport

6 tips voor het aanschaffen van golfballen

Er zijn verschillende onderdelen belangrijk bij de sport golfen. Zo moet u ten eerste de juiste clubs aanschaffen. Als u dat heeft gedaan dan is het tijd om golfballen aan te schaffen en de juiste kleding te kopen om de sport te gaan beoefenen. Verder is te lezen waar u op moet letten bij het aanschaffen van nieuwe golfballen en worden een paar tips gegeven.

Verschillende golfballen

Als u een beginnend golfer bent dan kan het interessant zijn om verschillende golfballen te gebruiken. Zo kunt u de golfballen leren kennen en een keuze maken die voor u goed is. Bent u wat meer gevorderd? Dan zullen de eisen aan golfballen ook verschillen. Een professionele golfer kijkt vooral naar een zachte en nauwkeurige bal en een beginnende golfer kijkt naar de swing en de afstand die de bal kan afleggen.

Aantal golfballen

Het aantal golfballen dat u aanschaft is ook belangrijk. Een beginnend golfer heeft vaak meer ballen nodig. Dus houdt hier ook rekening mee met de aankoop van een set golfballen. Een beginnend golfer heeft minder precisie en is minder goed, dus kan ballen kwijtraken. Zo zijn er pakketten van 20 golfballen of minder, maar ook van 100 golfballen.

Kleur golfballen

Nu denkt u dat alle golfballen wit zijn, en dat is bij de professionele golfers ook vaak zo. Een tip voor beginners is om een felle kleur bal te kopen. Beginners kunnen ballen nog wel is kwijtraken en een felle kleur bal is makkelijker terug te vinden.

Prijs golfballen

Nieuwe golfballen kopen kan duur zijn. Wel wordt aangeraden om niet te veel te willen besparen op de ballen. Uiteindelijk zijn de ballen erg belangrijk voor uw prestaties op de baan. Bij veel producten is het vaak niet zo, maar bij golfballen is het wel echt dat dure golfballen beter zijn dan andere golfballen. U kunt wel besparen op de ballen door in de aanbieding te kopen of van andere kortingen te profiteren. Zo is het vaak zo als u een groter aantal inkoopt die over het algemeen goedkoper is dan steeds weer een aantal kopen. Uiteindelijk is het belangrijk waar u zich fijn bij voelt. U kunt zoveel uitgeven aan nieuwe golfballen als u wilt. Het kan ook verschillen in hoeveelheid van spelen.

Gebruikte golfballen

Als u een beginner bent, dan kan het ook interessant zijn om gebruikte golfballen te kopen. Deze ballen zijn natuurlijk van mindere kwaliteit, maar ook een stuk goedkoper. Zo zijn er zogenaamde Lake balls. Dit zijn ballen die tweedehands zijn en uit waterhindernissen zijn gehaald. De kwaliteit is niet hoog meer, maar het is wel erg goedkoop. Zo kan het zelfs zijn dat je maar 20 cent per bal betaald. Ben je geen beginner meer, dan wordt toch aangeraden om nieuwe ballen aan te schaffen. Nieuwe ballen zijn vaak per stuk 2 euro.

Schoonmaken golfballen

Om een golfbal goed te gebruiken moet de bal schoon zijn. Een vieze golfbal komt minder ver en bevordert dus niet de prestaties. Het is dus belangrijk dat u bij de aankoop van nieuwe golfballen ook rekening houdt met bepaalde schoonmaakmiddelen in huis halen. Zo kunt u een vochtige doek gebruiken, en als u de bal niet schoon krijgt is het handig om afwasmiddel of bleekmiddel te gebruiken.