Fugelflecht
Image default
Gezondheid

3 tips die helpen voor meer rust

Probeer rustgevende geluiden
“Er is niet veel goed onderzoek naar geluidstherapie, maar het kan voor sommige mensen het proberen waard zijn,” zei Dr. O’Donovan. “Sommige patiënten vertelden me dat ze vroeger op het strand woonden, en nu ze in de grote stad wonen, missen ze het geluid van de oceaan waardoor ze in slaap vallen.”

Overweeg een witte ruismachine te kopen of een app te downloaden met rustgevende geluidseffecten om die geluiden te creëren die je mist of waar je van houdt, zei Dr. O’Donovan. “Ze kunnen helpen een omgeving te creëren die meer bevorderlijk is voor slaap.”

Een witte ruismachine of app kan zelfs herinneringen aan meer ontspannende tijden oproepen en je helpen je gedachten af ​​te leiden van wat je op dit moment zorgen baart.

Concentreer u op uw ademhaling
Een andere manier om je gedachten tot rust te brengen kan zijn door middel van eenvoudige ademhalingsoefeningen. “Je geest zal zeker afdwalen naar andere dingen, maar het belangrijkste is om het terug te brengen naar je ademhaling, in en uit,” zei Dr. O’Donovan. Diepe, langzame ademhaling kan ook je hartslag vertragen, wat handig kan zijn als je angstig of gestrest bent over iets specifieks, volgens een recensie uit 2018 gepubliceerd in Frontiers in Human Neuroscience.6

U kunt diafragmatische ademhaling doen terwijl u in bed ligt. Probeer deze ademhalingstechniek van slaapspecialist Michael Breus, PhD: plaats een hand op je borst en de andere op je buik. Adem ongeveer twee seconden in door je neus, voel je maag uitzetten en druk dan zachtjes op je buik terwijl je langzaam uitademt. Herhalen.

Eet een lichte koolhydraatsnack
Bepaalde voedingsmiddelen moeten voor het slapengaan worden vermeden. Voedingsmiddelen met een hoog eiwitgehalte kunnen de spijsvertering vertragen en je slaap verstoren, volgens Johns Hopkins Medicine.7 Bovendien moet je smeltkaas, salami of pepperoni vermijden, die noradrenaline kunnen afgeven, een hormoon dat de hersenen stimuleert.

Maar het eten van een lichte koolhydraatsnack als je niet kunt slapen – een kleine portie popcorn of volkoren crackers bijvoorbeeld – kan nuttig zijn omdat het serotonine vrijgeeft, een slaaphormoon in je hersenen, volgens Johns Hopkins Medicine.7

Als het al uren geleden is dat je hebt gegeten, kan het eten van een kleine snack je gedachten ook afleiden van je lege maag.

Zit je hierna nogsteeds niet lekker in je vel? Neem dan contact op met een mentale gezondheid coach.

https://nickdewaard.nl/