Fugelflecht
Image default
Aanbiedingen

Verveling en eenzaamheid van jouw vogel tegengaan

Vogels zijn snel eenzaam en hebben soortgenoten nodig om gelukkig te zijn. Er zijn verschillende manieren om de eenzaamheid van een vogel tegen te gaan. Daarnaast vinden vogels het leuk om te spelen. Het is belangrijk om jouw vogel bezig te houden met aandacht of speeltjes. Ben je benieuwd wat je kunt doen om de eenzaamheid tegen te gaan en jouw vogel bezig te houden? Lees dan verder en kom erachter!

Samen is leuker dan alleen

De oplossing die het beste werkt tegen eenzaamheid van een vogel, is er een vogel bij nemen. De vogels kunnen dan samen spelen en elkaar vermaken. Twee vogels hebben ongeveer even veel verzorging nodig als een vogel. Ook de kosten voor voeding en bodembekleding zullen geen groot verschil maken.

Spiegel

Als je het niet ziet zitten om nog een vogel erbij te nemen, kun je een spiegel in de kooi ophangen. Op die manier heeft jouw vogel het gevoel dat er nog een andere vogel in de kooi zit. Hierdoor voelt de vogel zich minder snel eenzaam. Zorg ervoor dat de spiegel groot genoeg is en op een goede plek hangt. Bijvoorbeeld naast een stok waar de vogel op kan zitten.

Speelgoed

Vogels vinden het leuk om bezig te zijn. Het is daarom belangrijk om de kooi te voorzien van speelgoed. Dit kan van alles zijn. Een schommel of een looprekje is vaak een succes, maar een zitstok om op uit te rusten is daarnaast ook een goede optie. Om de vogel bezig te houden kun je ook een wilgentak in de kooi stoppen. Vogels vinden het fijn om op de wilgentak te knabbelen, net zoals in de natuur.

Laat je adviseren

Nu je weet wat je kunt doen aan de eenzaamheid van jouw vogel, is het aan jou om een keuze te maken. Wil je vogelspeelgoed kopen? Voor speeltjes en spiegels kun je terecht bij Birdsupply. Deze partij heeft alles wat jouw vogel nodig heeft! Wil je meer informatie over een product? Neem dan contact op met de klantenservice en laat je adviseren over de mogelijkheden.

https://www.birdsupply.nl/