Fugelflecht
Image default
Dienstverlening

Waarom je het riool moet laten ontstoppen door een professional

Waarom u uw riool moet laten ontstoppen door een vakman

 

 

Image Source: FreeImages‍

Als het gaat om de afvoer van uw huis, zou u kunnen aannemen dat er maar twee opties zijn: Schoonmaken door een klusjesman of een loodgieter inhuren. Dat is echter niet het geval met uw riool. Als je een ouder huis of appartement hebt, is de kans groot dat je afvoerleidingen niet bepaald top zijn. Dit betekent dat zelfs als u van plan bent uw huis nog vele jaren te houden, het mogelijk is dat ze na verloop van tijd tekenen van ouderdom gaan vertonen en onderhoud nodig hebben. Gelukkig is dit waar een ontstopt riool om de hoek komt kijken. Een ontstopt riool betekent dat al het afval van uw huis regelmatig wordt weggespoeld in plaats van zich op te hopen en problemen te veroorzaken met stank of verstopping. Het goede nieuws? Een ontstopt riool is relatief eenvoudig zelf te doen – zolang u vooraf de nodige voorzorgsmaatregelen neemt.

 

 

Wat is een verstopt riool?

Een verstopt riool is een veelvoorkomend probleem dat ontstaat wanneer het afval van uw huis niet regelmatig wordt weggespoeld. Dit afval kan zich ophopen tot het verstoppingen veroorzaakt, wat kan leiden tot ernstige problemen met geur, afvoer, of beide. Wanneer uw riolering niet meer goed werkt, kan het voelen alsof uw huis ondergedompeld is in rioolwater. U kunt ook merken dat uw toilet niet meer goed werkt, of dat uw gootstenen en douches niet goed leeglopen. Het ergste? Deze problemen kunnen op zijn minst tijdelijk verholpen worden, maar ze kunnen ook erger worden als ze onbehandeld blijven. Er zijn een aantal redenen waarom uw riolering verstopt kan zijn. Een veel voorkomende oorzaak is een ophoping van haar en ander organisch afval in uw leidingen – vooral in gebieden zoals uw afvoeren die worden gedeeld door meerdere badkamers. Een andere oorzaak is als uw gebouw oude of versleten leidingen heeft, wat kan leiden tot roest of andere schade aan de leidingen. Tot slot, als u het toilet niet vaak genoeg doorspoelt, kan afval zich opstapelen en verstoppingen veroorzaken.

 

Wanneer moet u een expert bellen?

Uw rioleringssysteem kan op elk moment tekenen van ouderdom gaan vertonen, maar u moet een vakman bellen als u een van de volgende zaken opmerkt: – Een slechte geur uit uw afvoer – Dit kan een teken zijn dat bacteriën of andere stoffen in uw leidingen vieze geuren veroorzaken die uit uw gootstenen en toiletten komen. – Ongewone geluiden uit uw leidingen – Als er voortdurend geborrel of geklots uit uw leidingen komt, kan er ergens een verstopping zijn die moet worden verholpen. Als u een van deze problemen opmerkt, kunt u het beste meteen contact opnemen met een expert om ervoor te zorgen dat uw riool niet erger wordt.

 

Hoe ontstopt u uw riool?

Er zijn een aantal ontstoppingsmethoden die u zelf kunt proberen als u er klaar voor bent, of als u toevallig geen loodgieters in de buurt heeft. Voordat u met een van deze methoden begint, moet u wel eerst de hoofdkraan van uw huis dichtdraaien, want bij veel van deze methoden wordt ook water gebruikt. – Snijden obstructies – Als uw afvoer is volledig geblokkeerd, dan moet je om te snijden door alle obstructies om het te krijgen stroomt weer. U hebt een draadschaar of een pijpsnijder nodig, die u bij uw plaatselijke ijzerhandel kunt kopen. Zorg ervoor dat u beschermende handschoenen en een veiligheidsbril draagt, en pas op dat u de hoofdwaterleiding in uw huis niet doorsnijdt. – Spoelen – Er zijn verschillende manieren om uw afvoer door te spoelen. Een populaire methode is om een emmer koud water door de afvoer te gieten. Als uw leidingen door meerdere badkamers worden gedeeld, kan deze methode minder effectief zijn dan u zou willen, maar het is het proberen waard. U kunt ook warm of koud water uit een kan in de afvoer gieten. – Chemicaliën toevoegen – Als geen van deze methoden werkt, kunt u proberen een chemische stof zoals bi-carb toe te voegen aan uw afvoer. Zorg ervoor dat u de instructies op de fles zorgvuldig volgt – en zorg ervoor dat u het gebruikt tijdens niet-doorspoeltijden.

 

Checklist voor het ontstoppen van uw riolering

– Zorg ervoor dat de hoofdkraan van uw waterleiding is dichtgedraaid. – Ken de locatie van uw hoofdwaterkraan. – Ken de locatie van uw hoofdrioolklep. – Ken de locatie van uw hoofdrioolbuis. – Ken de locatie van uw hoofdafvoerleiding. – Ken de locatie van uw hoofdafvoer. – Weet waar uw hoofdtoilet zich bevindt. – Ken de locatie van uw hoofdafvoer. – Ken de locatie van eventuele andere afvoeren die door meerdere badkamers worden gedeeld of voor andere doeleinden worden gebruikt.

 

Voordelen van een verstopt riool

– Verstopte riolen besparen water en verminderen het afvalwater. Dit helpt de waterrekening van uw stad te verlagen en het milieu te beschermen. – Een verstopt riool kan ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken, dus het is belangrijk om het zo snel mogelijk te laten ontstoppen. – Een verstopt riool kan leiden tot ernstige schade aan uw huis. – Een verstopt riool kan ervoor zorgen dat uw sanitair niet goed werkt en uw huis overstroomt. – Een verstopt riool kan ervoor zorgen dat u uw toilet niet meer kunt gebruiken.

 

Nadelen van een ontstopt riool

– Een verstopt riool kan ernstige schade aan uw huis veroorzaken. – Een verstopt riool kan ervoor zorgen dat uw sanitair defect raakt. – Een verstopt riool kan ervoor zorgen dat rioolwater terugstroomt, waardoor anaerobe bacteriën groeien en een vieze geur produceren. Hierdoor kan uw huis naar riool ruiken en ernstige gezondheidsproblemen voor u en uw gezin veroorzaken. – Een verstopt riool kan voorkomen dat u uw toilet doorspoelt, wat ernstige problemen met geuren en verstoppingen kan veroorzaken. – Een verstopt riool kan uw huis doen overstromen.

 

Conclusie

Als u een van de hierboven beschreven tekenen opmerkt, is het raadzaam om onmiddellijk een professional te bellen. Als je een verstopt riool hebt, dan moet je het zo snel mogelijk schoonmaken om ernstige gezondheidsproblemen te voorkomen. Verstopte riolen zijn een veelvoorkomend probleem dat binnen enkele uren door professionals kan worden verholpen. Er zijn verschillende stappen die u kunt nemen om te voorkomen dat uw riool verstopt raakt: – Zorg ervoor dat u uw leidingen regelmatig schoonmaakt, vooral als u leidingen deelt met anderen in uw huis. – Gebruik de juiste hoeveelheid water bij het doorspoelen van uw toilet. – Spoel al het afval door het toilet. – Laat geen etensresten in uw gootsteen of vuilnisbak liggen. Dit kan leiden tot verstoppingen in de afvoer. – Giet geen vet in de afvoer. Dit kan leiden tot verstoppingen. Riool ontstoppen Zoetermeer? Bel Regioriool.

https://regioriool.nl/riooldiensten/riool-ontstoppen/riool-ontstoppen-zoetermeer/