Fugelflecht
Image default
Aanbiedingen

Zonder les een gitaar leren spelen

Laat me eerst een vraag beantwoorden die je ongetwijfeld bezighoudt. Als je een complete beginner bent die slechts één of twee keer een gitaar heeft gepakt om te tokkelen, kun je dan gitaar leren spelen met behulp van een app?

 

Absoluut, maar ik wil er wel op wijzen dat het belangrijk is welke app je kiest. De apps die ik je binnenkort ga voorstellen zijn van grote namen in de gitaarwereld. Met deze apps krijg je toegang tot videolessen en akkoorden die je alle basisbegrippen leren tot meer geavanceerde concepten die je natuurlijk wilt leren naarmate je vaardigheden verbeteren.

Is het beter dan traditionele gitaarlessen?
Of via een app leren gitaarspelen makkelijker of beter is dan traditioneel is lastig te zeggen en heeft vooral te maken hoe zelfstandig jij bent. Leren gitaar spelen kan lastig zijn, vooral wanneer je net begint. Je zult veel zelfdiscipline nodig hebben om te blijven oefenen en verbeteren. Wanneer je lessen volgt heb je een gitaar leraar of lerares die je hierbij helpt. Die persoon kan lastige dingen op een persoonlijkere manier aan je uitleggen. Dit gebeurt alleen niet altijd. Het is dus eigenlijk beter om gitaarlessen te nemen. Maar dan moet je wel de juiste leraar treffen. Anders wordt het minder leuk en misschien stop je zelfs omdat je de leraar niet tof vind. Dat zou heel jammer zijn. Het is daarom een verstandige keuze om eerst een app te downloaden en daar de basis te leren. Hierdoor kom je er ook achter of gitaarspelen wat voor jou is. Je kan er altijd nog voor kiezen om extra hulp te zoeken bij een muziekschool.

 

Wat je nodig hebt

Je hebt eigenlijk heel weinig nodig, een telefoon met internet is genoeg. En natuurlijk een gitaar. Heb jij geen gitaar of ben je opzoek naar een nieuwe? Kijk dan eens op de site van maxiaxi. Zij bieden een ruim assortiment aan verschillende gitaren en andere muziekinstrumenten. 

https://www.maxiaxi.com/