Fugelflecht
Image default
Bedrijven

Zeilboot verhuur Friesland

De Viko S26 is een modern zeiljacht met een kielmidzwaard en een aangehangen roer. Ook het roer is opklapbaar zodat de diepgang beperkt kan worden tot 50 centimeter. Met het zwaard naar beneden is de diepgang 1,65 meter. Door deze variabele diepgang is de boot ideaal om Friesland mee te verkennen. Zo kom je op plekjes waar je met een normaal jacht niet komt.

Zeileigenschappen

De Viko S26 beschikt over een rolfok en een doorgelat grootzeil. Het zeilplan levert goede zeileigenschappen op. Bij het zeilen is het van belang om het roer volledig uitgeklapt te hebben om zo comfortabel mogelijk te zeilen. De diepgang is dan ca. 1,25m, prima voor de Friese meren. Het grootzeil beschikt over reeflijnen en de rolfok kan gereefd worden door hem een eindje in te rollen. Tot en met windkracht 5 is de Viko eenvoudig te zeilen.

Bootverhuur Friesland

Heb je al zin om Friesland te ontdekken in de Viko S26? Kijk dan eens op onze site. Naast de Viko S26 verhuren we ook de nieuwe Aira 22, de polyvalk en een Tiny Houseboat. Op zoek naar bootverhuur in Friesland om deze prachtige provincie te water te leren kennen? Genieten op het water is hét adres voor bootverhuur in Friesland. Huur één van onze boten en ontdek de natuur van hartje Friesland.

https://genietenophetwater.nl/