Fugelflecht
Image default
Woning en Tuin

Wat te doen als je problemen hebt met het slot van je huis

Je komt thuis van een lange dag en je bent van plan om lekker op de bank neer te ploffen. Je wilt het slot van je huis openmaken, maar je merkt dat het slot stroef is en de sleutel er helemaal niet in. Natuurlijk komt het nooit op het goede moment, maar helaas heeft een slot ook een levensduur. Gelukkig is je slot niet direct afgeschreven wanneer deze mankementen ervaart. Hieronder lees je wat je kan doen voordat het slot écht vervangen moet worden.

Een stroef deurslot

Als je slot lastig opengaat dan kan dit verschillende oorzaken hebben. Meestal zit er wat vuil of wat stof in het slot. Een andere reden kan zijn dat het slot vanbinnen langzaam begint te roesten. Als je vermoedt dat dit zo is, dan kun je dit probleem vaak zelf oplossen. Met een bus WD-40 kun je het het slot goed smeren en meestal werkt die dan weer als vanouds. 

Sleutel gaat niet meer in het slot

Als een sleutel lastig of niet meer in het slot gaat, dan is dat erg vervelend. Kijk eerst of je de goede sleutel hebt. Is dat niet het geval dan ligt het misschien aan de sleutel. Heb je toevallig een reservesleutel bij je? Als deze past, dan ligt het probleem bij de originele sleutel en dat betekent dat je een nieuwe sleutel moet laten maken.. Ben je met bovenstaande tips nog niet geholpen, dan kan het zijn dat je slot is geforceerd bij een poging tot inbraak, als dat het geval kan je het beste Slotenprobleem Kwijt inschakelen voor deskundige hulp.

Afgebroken sleutel in het slot

Als de sleutel is afgebroken in het slot, dan zou je een beetje smeermiddel in het slot spuiten, zodat het slot soepel wordt. Vervolgens kun je met paperclips (of iets anders wat klein en stevig is) kijken of je de resten kan vastgrijpen en rustig naar je toe kan schuiven. Wees wel voorzichtig, want je wilt het slot geen schade toebrengen. Mocht het je niet lukken om het slot schoon te maken, dan raden we je alsnog aan om een expert te bellen.