Fugelflecht
Image default
Woningen

Waarom een deurluifel kopen voor jouw huis?

Het fenomeen deurluifel is al een tijdje helemaal terug van weggeweest. Glazen, metalen of kunststof deurluifels duiken overal in het straatbeeld weer op. En dat is niet zo vreemd, want steeds meer mensen kiezen voor het investeren in hun woning. Vanwege de lage spaarrentes is je woning aanpassen en verfraaien een slimme manier van met geld omgaan. Daarnaast heeft een deurluifel voor je woning of je bedrijfspand veel moois te bieden. Wat zijn eigenlijk de pluspunten van houten, glazen, metalen of kunststof deurluifels? Wat levert een deurluifel plaatsen aan meerwaarde op voor woningeigenaren en bedrijfseigenaren? In dit artikel zetten we de meest interessante pro’s van deurluifels voor je op een rijtje!

1. Tal van mogelijkheden qua vormgeving en design

Aantrekkelijk aan kiezen voor een deurluifel is dat je veel keuzemogelijkheden hebt als het gaat om vormgeving, materiaalsoort en aanvullende opties. Zo kun je kiezen voor uiteenlopende materialen als kunststof, glas, metaal of hout. Het is maar net wat jij mooi én praktisch vindt. Zo hebben kunststof deurluifels als voordeel dat ze in allerlei kleuren en stijlen beschikbaar zijn. Deze materiaalsoort is duurzaam en heeft nagenoeg geen onderhoud nodig. Een luifel van hout is fraai vanwege de natuurlijke stijl, maar zul je na verloop van tijd moeten verven om deze mooi te houden. Metaal is zeer sterk, roestvrij en gaat lang mee. Als je houdt van een deurluifel met veel sfeer en uitstraling (letterlijk), kies dan voor een deurluifel met ingebouwde LED-verlichting.

2. Een ideale overkapping bij slecht weer

Een luifel heeft niet alleen tot doel om je huis meer sfeer en charme te geven, maar is ook uitermate praktisch. Bij slecht weer, bijvoorbeeld als het flink regent of sneeuwt, zijn luifels voor de deur ideaal voor jezelf of anderen om even onder te schuilen. Want waarom zou je jezelf of anderen nat laten regenen als dit niet nodig is? Klanten, bezoekers en mensen die even bij je aanwippen, zullen je dankbaar zijn als je kiest voor het aanschaffen een topmodel uit de categorie kunststof deurluifels, voor een metalen deurluifel of voor een andere materiaalsoort. Welke type luifel je ook kiest: als deze maar bescherming biedt tegen de regen of, ook dat is mogelijk, tegen de zon. Je laat met de aankoop van een luifel zien dat je jouw gasten serieus neemt en om hen geeft!

Deurluifel

3. Geen overlast meer van sneeuw voor de deur

We noemden zojuist al het voordeel dat luifels bij deuren aangenaam zijn bij slechte weersomstandigheden. Dit geldt met name als er sprake is van heftige sneeuwval. Een luifel voorkomt in dat soort situaties dat de ruimte rond je voordeur ondergesneeuwd raakt. Je kunt dus gewoon je huis uit, zonder dat je met een sneeuwschep in de weer moet om je voordeur sneeuwvrij te maken. Dat bespaart je niet alleen veel tijd, maar ook een hoop frustratie en ergernis. Lekker toch?

Bekijk het assortiment van een speciaalzaak en kies jouw favoriete luifel uit!

Wil je meer informatie over de luifelsoorten die vandaag de dag beschikbaar zijn bij bouwmarkten en speciaalzaken? Surf dan nu naar de website van een voordelige aanbieder, zoals Jansa. Het assortiment bij specialisten is tegenwoordig erg breed, zodat je altijd wel vindt wat je zoekt. En vaak voor een scherpere prijs dan je zou vermoeden.